Snak the Ripper: Bulgaria, Let’s get raped tonight!

Snak The Ripper

Snak the Ripper: Bulgaria, Let’s get raped tonight!

или

Snak: It’s Sunday tomorrow, so let’s get fucked up this night!

Часът е доста, а ние се пилеем нейде по улиците в посока Mixtape 5, понеже сме на рап. С колело съм и ми е трудно да оперирам с чаши и облаци, докато рапирам с моите не по-малко рап прЕатели. Затова със замах, финес и инициативност си връзвам байка, удрям юнашка глътка (деа-а-амн, бр, тия облаци) и влизам.

Jaclyn GeeНа сцената – една много приятна мацка, с която не знам защо в последствие не се снимах – Jaclyn Gee. Леко джази, арендби в сладки нотки, тонове и шарки. Абе, всъщност сякаш беквокалите й не бяха добре нагласени/миксирани на определени места по лично авторско мнение, но все пак Jaclyn бе сладка. Просто се кефете на това парче, особено ако сте пропуснали да бъдете на място, в Mixtape 5, B-side, в събота. И забравете всичко друго, поне веднъж…

В неопределен, по-късен момент, отново сме в B-side на Mixtape 5, а на сцената… Е, много ясно – изродите (във възможно най-позитивния и нехиперболизиран смисъл) Snak и Merkules. За да не бъдем голословни, най-учтиво ще ви помоля да хвърлите едно око на ей това видео от live шоуто им в Малага, Испания. Дано и GP е бил там, ама едва ли…

Та, по темата. Да, това е Snak и да, това е Merkules. И да, те правят тоя изродски, суров, жив и твърде истински рап. Не знам иначе как да ви го опиша. Накратко – рапът на тия пичове е толкова як, че чак не знам как няколко истински true headz фенове наистина не умряха от екзалтация. Като Ганев и Мади, примерно… Да ви разправям ли още?

MerkulesЩе добавим само, че Merkules отново стана Hulk Hogan (нали видяхте видеото от live-а им в Малага) и скочи в погото по време на, може би, най-романтичното и не-пого парче от целия live. Доста хардкор, доста истинско! Освен тонове респект, здраве му кажи…

Чухме трака от последното видео на Snak – по-сериозното и социално ориентирано Eight Hours A Day (“Oh man you work so hard… Eight hours a day…“), което ни напомни, че и ние губим не малка част от живота си working so hard, за да си платим наема и подобни. Но нека “се не сдухваме” и за миг дори, ‘щото почнем ли веднъж, депресията е като опиум, а освен това е и никому ненужна, нали?

В следващия flashback Snak и Merkules, подкрепяни от сладките беквокалчета на Jaclyn Gee, изцепиха мега якото Bombay Dreams. А после… ? После явно бе настана време да се разбием “както си требе”, за да отворим напълно своите рап чакри. И ние съвсем неусетно го направихме. “If you know you’re ’bout to get fucked up! Yup!

И така, финални бележки:

Партито бе мега добро, жалко само, че съвпадна с това на Funkdoobiest. Много от хората, които щяха да бъдат на Snak, ако това съвпадение не се беше случило, не присъстваха (‘щото кой може да си позволи да си купи билети за две партита в една вечер, все пак, бате – б.а.).

Лайвът беше истински, отдавна не бях слушал такъв суров рап, честно. Жалко само, че участието ми се стори ле-е-еко кратко откъм време, можеше и още. Жалко и че “отървахме” шанса да си поговорим със Snak и Merkules, понеже ни падна батерията на телефона, а ние друг диктофон/voice recorder нямахме. Нямаше и камери, както Merkules очакваше (каза ми, “о, да, ако има камера, няма проблем да ни зададеш няколко въпроса” – б.а.) Затова държим да отбележим благодарностите си към Косьо от “Центрофуга” (“Петият елемент”) за снимките. Косе, не спирайте “Петия елемент” бе брато, все трябва да има някакъв начин- б.а.

Та, това беше всичко прЕатели, другия път – по-сериозно!

P.S. Сцепихме се и на афтъра в Jazzmatazz, където бате Васо (a.k.a. STARTERAs) ни завъртя главите по колелата, ако ме разбирате. Но партито, всъщност, бе твърде privet, така че ще ви оставим в неведение за клюки и подробности. Надживейте това!

Merkules goes Hulk Hogan in Spain
[media link=http://www.youtube.com/watch?v=cjkzxEHHET8]