Slave (Foltin): Удряме със звук и различна концепция

Slave (Foltin): Удряме със звук и различна концепция

Който не се е въртял с Foltin, той не е усетил якия прилив на руменина във всички крайници.

За непреживялите македонското псевдо-емигрантско кабаре и за онези, които искат за пореден път ще влязат в ритъм, на 8 април Foltin нахлуват пак в Sofia Live Club. А преди това Славчо, барабанистът на бандата, реши че може да ни сподели на висок глас няколко джамбурвания. Цамбур:

zloNEdej: Толкова пъти съм ви гледал – в Sofia Live Club, по време на Fusion фестивала и WakeЪп-а… Не ви се наслушах, а вие взехте, че решихте пак да свирите тук. Какво ви води пак в България?

SLAVE (Foltin): Ами, свежата атмосфера и позитивната енергия, която излъчва публиката в България ни карат всеки път да се вълнуваме. Освен това организацията на изявите ни тук е на ниво.

Каквото повикало, такова се обадило, както се казва… 🙂 Освен България, кои са другите ти любими места, къде се чувстваш добре?

Хм, това много зависи от това какво ти се случва на съответното място. Ако трябва да бачкаш яко на Хаваите, ще се учудиш колко гадно може да е това място. Мисля, че не е важно толкова къде си, а какво преживяваш; в какво настроение си, докато си там. Затова най-хубавото място на земята е… морето. 🙂

А когато си на сцената, какво те опиянява?

Смесицата от естествено набавен адреналин и малки дози от качествен алкохол.

Музиката на Foltin има вкус на коктейл, съчетаващ различни вкусове! Кои са стиловете, които те вдъхновяват?

Не се ограничаваме в конкретни стилове. Съсредоточени сме върху звука, историята и концепцията. Разбира се, вдъхновяваме се от множество стилове, да не кажа всички. Интересуваме се от традиционна музика с джазови вариации, както и от блус, рокендрол, фънк, диско, електронна и авангардна музика.

Кои са македонските музиканти, авангардни или не, които цениш? 🙂

Много са! Най-вече си падам по тези, които правят автентична, авторска музика. Тези артисти са много важни, защото те създават съвременен фолклор! Малка част от музикантите, които ценя са Arhangel, Leb I Sol, Anastasia, Bernays Propaganda, Bei the Fish, The John, Ljubojna и др.

А каква музика те кара да се смееш?

Музиката от испанските и турските сериали! 🙂

Ха-ха-ха. И мен. Последно – опиши Foltin с три думи!

Танци, енергия, позитивизъм.

Благодаря, ще обменим енергия на 8 април!

Вижте също и: