Sentimental Swingers & Михаил Йосифов секстет като лек за лошо настроение

Sentimental Swingers

Sentimental Swingers & Михаил Йосифов секстет като лек за лошо настроение

На всеки се е случвало да се събуди в един от онези „прекрасни“ дни от месеца, когато старата заплата вече е само мираж, а новата е още далече или не чак толкова далече – просто на един уикенд разстояние. Знаете какво е чувството в този момент – едно такова посърнало, примирено с мисълта за петък и събота вечер вкъщи, когато ви се струва, че целият свят ще излиза. И точно в този момент, едно от най-хубавите неща, които могат да ви се случат – освен да намерите пари на улицата, разбира се – е да се сетите за купените билети за някое музикално събитие, с които далновидно сте се сдобили още в началото на месеца.

Именно това ми се случи този петък. А усмивката, предизвикана от билетите, беше повече от двойна, може да се каже дори тройна или четворна, защото хартийките бяха за първия ден от Vintage Festival и обещаваха хубаво настроение в компанията на дамите от Sentimental Swingers и господата от Михаил Йосифов секстет, плюс бонуса от подбраната музика от The Smugglers Collective.

И така с танцова стъпка и твърдо решена да се забавлявам на чаша вино, се озовах в дверите на София Лайв Клуб. Очакванията ми се оказаха и този път „слаба ракия“ и пет часа по-късно продължавах да подскачам, забравяйки болката в краката от високите токчета (какво да се прави – пуста суета). А пред очите ми не спираха да се редят изпетите „картини“ на есенните цветя от циганското лято, на закачливо намигващата ми девойката, която „не прави така“, и пиещият двойни питиета „безработен любовник“.

Чувствах се пренесена във времето на Гетсби и напълно пленена от трите дами от Sentimental Swingers на сцената, които сякаш бяха дошли от някое негово парти. Не им отстъпваха обаче и момчетата от секстета, които този път се превъплътиха в „черешката на тортата“ и грабнаха женските сърца с Tu Vuò Fa L’americano на Адриано Челентано.

Бонус към вечерта се оказа не само подбраната музика от двамата Смъглари, но и подготвеният безплатен урок по танци от шеметните представители на Lindyhop. Не успявам да ги схвана напълно, но това не ме спира да мятам крака и ръце, озарена в глупава усмивка. Така дори се „промъквам“ по пътя към вкъщи, подскачаща в късната нощ по мокрите плочки пред НДК. А в главата ми бумти и тупти една единствена мисъл – „Ей, че хубави предзаплатни дни!“.

[flickr_set id=“72157638245437064″]

Вижте също и: