Сашка Васева пее опера?

Сашка Васева пее опера?

Столичното арт пространство Mozei бе разтърсено „мощно-мощно“ в неделя. Сашка Васева пя „различно от своето“ около час и половина. Младите българи дошли да я чуят заплатиха по 15 лв. 90% не бяха от обичайната й аудитория и бяха дошли специално за оперното й изпълнение (представление). Залата беше пълна.

Сашка Васева наистина зарадва своята „различна“ публика. Срещата беше особена и за нея, и за феновете, но всички дружно се приеха каквито са, без насмешка. В крайна сметка Сашка изпя „Аве Мария“, хитове на Франк Синатра и останалата част от репертоара си на много добро ниво (въпреки лошото озвучаване). Дългогодишният опит на Примата си каза думата, въпреки притеснението, което се четеше по ненатрапчиво гримираното й лице. Тя набързо счупи леда и осъществи контакт с публиката. Между песните, ариите и канцонетите Сашка Васева пускаше закачки. Веселихме се, с Ива потанцувахме, пяхме, някои се катериха по сцената – пънкария. Ситуацията, разбира се, ескалира чутовно, когато Мадоната изпя припева на „Камъните падат“ в оперен вариант. Беше незабравимо, за всички отворени към подобни катарзиси.

Във въздуха, обаче кипеше специфично усещане. И публиката и певицата някак искаха да прескочат бариерата. Залата негласно кънтеше: „Иване, Иване имаш ли кажи евр’о!“. Сашка се извини 16 пъти, че естеството на събитието не позволява подобни фриволности и накрая повика Иво Димчев на сцената. Той твърдо забрани да се излезе от „формата“. Вместо това певицата изпя „Хубава си моя горо“ и хората замлъкнаха (към такива катарзиси, е грехота да не си отворен).

Честно казано, има много спрели „ивенти“ в София, така че това си беше хардкор рейв. Освен това ми е наистина странно как „некви пичове от наще“ смятат това за „страшна провокация“. Всичко си беше съвсем в реда на нещата и напълно си заслужаваше 15-те лева. А, да, снимката ни със Сашка е най-доброто във фейсбук напоследък (макар че, вече я знаете много добре)!