Rooftop Сonnections – парти на покрива на София

Rooftop Сonnections – парти на покрива на София

Събуждаме се във вече преполовилия и така слънчев съботен ден с усмивка на лице и леко съжаление, че не сме успели да посрещнем зрелищния изгрев на първото по рода си в София Rooftop Сonnections, защото имайки предвид локацията – покрива на извисяващата се в близост до летището сграда на Астрал Бизнес Център, той определено не е бил за изпускане! Обещаваме си другия път да издържим докрай и отново мислено си припомняме атмосферата от изминалите часове, която остави у нас наистина приятно впечатление.

Този текст достига (скача) от покрива до вас благодарение на Мартина.

Ако все още се чудиш за какво говорим, дебютното за София Rooftop Сonnections бе замислено като първо от нова поредица алтернативни партита на върха на емблематични сгради и пространства в София. „Превземайки нови територии от градската среда, Rooftop Сonnections има за цел да преобрази нощния културен живот на столицата“, обясняват идеята си организаторите от SWIFT Gap Events, които определено се бяха постарали в това нелеко начинание.

Не сме сигурни с какво точно е емблематична стъклената сграда на бизнес центъра, но нейният покрив определено буди възхищение у всеки, озовал се на него. Качиш ли се, пред очите ти неминуемо се разгръща една великолепна 360-градусова гледка, която от едната си страна ти поднася София като на длан, а от друга – ти разкрива уникалната възможност да наблюдаваш прелитащите самолети в близост от съвсем близко разстояние. Подът бе покрит с райграс, чиято цел бе да подчертае усещането за екстериор или въздушна градина, а интересните инсталации, съставени от палатки, части от манекени и други смайващи предмети на авангардния и добре познат в парти средите артист Войн де Войд придаваха допълнителен чар на мястото.

Разбира се, то нямаше да е нищо без музиката. В случая тя бе подсигурена от Lessizmore (промоутър и лейбъл, подкрепящ вдъхновяващи хаус и техно артисти от цяла Европа) и TAKT (нов колектив за електронни музикални събития в България), които бяха осигурили участието на цели трима, сравнително добре познати и доста концептуални диджеи – Afriqua (US/DE) , Frivolous (CA) и Anton Pau (BG). 

И въпреки, че и тримата, както и Issa Maïga, който откри вечерта подобаващо, се справиха повече от великолепно със задачата си да държат тълпата в кондиция от 21 вечерта, чааак до ранни зори, няма да си кривим душата: най-много ни впечатли канадското попълнение от егидата на алтернативния европейски хаус и техно лейбъл Lessizmore Frivolous, който прикова вниманието ни, изненада ни и ни впечатли още със стъпването си на пулта. Роденият във Ванкувър Даниел Гарднър, както е истинското име на Frivolous, омагьоса аудиторията както с впечатляващо ексцентрично присъствие, така и с уникалните си тракове, микс от равноделни танцувални хаус и техно ритми, познати звуци от популярни песни и мелодии и уникалните живи си вокални включвания, които правеше с помощта на стара телефонна слушалка. Впрочем, за протокола си струва да се отбележи, че Frivolous има солиден стаж като класически пианист.

Соарето на Frivolous продължи докъм 04:00, когато го смени колегата му Afriqua, последван от българската следа Anton Pau, с който присъстващите са посрещнали утрото и който, за огромна жалост, изпуснахме, заради зараждащата се умора, примесена с неприятно режещият студ в тази, за жалост, не най-топла априлска нощ. Но, уви!

Всъщност, за доста по-добре представилите се от нас в своята издръжливост парти енимълни, веселбата е продължила чак до 14:00 на другия ден – официалната афтърпарти част на Rooftop Connections, замислена в традиционен берлински стил: прибираш се, наспиваш се едно хубаво след работа, отиваш на купон към 2 и продължаваш чак до обедно време на другия ден.

И така, ако не си бил там и вече умираш от яд – спокойно! Rooftop Connections обявиха своите две следващи издания – 30 юни и 25 август. Ще се видим на покрива!