REVERIE: The European crowds eat me alive

reverie

REVERIE: The European crowds eat me alive

Докато се готвим за концерта на REVERIE, Louden и Self Provoked на 24 октомври в Mixtape 5, Александър Недев разбра и че самата REVERIE се подготвя подобаващо за европейското си турне. Ето и какво друго изкопчи Сашо от хип хоп експериментаторката.

[alert alert_type=”” ]Click here to read the interview with Reverie in English[/alert]

 Александър: Здрасти, Reverie, как си? Как върви подготовката за предстоящото ти турне?

Reverie: Здрасти, подготовката тече супер! Репетирам много, даже вече от няколко месеца насам бягам редовно по 4-6 км 3 пъти седмично. Искам да съм изпълнена с енергия, когато излизам на сцената, за да съм подготвена физически и психически…

Супер! И аз ще гледам да вляза във форма, за да съм готов за концерта ти на 24-ти в Mixtape 5. 🙂 Можеш ли да разкажеш как навлезе в „рап играта“?

Не мога да кажа как точно, просто така се случи. Предполагам, че сама пожелах да навляза в „рап играта“. Започнах с включвания в шоута на живо, фристайл изпълнения и публикуване на музиката ми в myspace.com… По дяволите, след 6 години продължавам да правя същото… Като дете пишех жестоки рими. Когато поотраснах започнах да рапирам и да откривам „ъндърграунд хип хопа“. Тогава разбрах, че всеки може да рапира…

ReverieАко му се отдава, да, всеки може да рапира. 🙂 Всеки ден ли създаваш текстове? Откъде черпиш вдъхновение?

Не пиша всеки ден, защото нямам време, особено сега, когато всичко около мен се развива с такава бясна скорост. Пиша, когато имам възможност, най-вече когато работя върху нов албум. Дразня се, че нямам постоянно на разположение студио, в което да пиша, защото се впечатлявам от всичко, което ме заобикаля – приятелите, семейството ми… Миналото, мечтите, страховете ми… Всичко ме вдъхновява, дори нещата, които не харесвам…

OK, а кои са нещата, които не харесваш в „рап играта“ в днешно време?

Предполагам, че 99% от тъпотията, която пускат по радиото днес и наричат „рап“. Определено не харесвам комерсиалния хип хоп, но се опитвам да подкрепям всеки, който работи в този жанр, независимо дали музиката му ми харесва или не… Просто съм влюбена в хип хопа. Мисля, че всеки трябва да се стреми да бъде различен, когато се занимава с тази музика, защото този стил се разраства и променя, както всяко едно нещо в живота… Гордея се, че този жанр толкова напредна и винаги ще го подкрепям…

Respect! Разкажи ми повече за последния ти албум “Russian Roulette”. Визията на албума ми изглежда доста мрачна… Има ли промяна в стила ти? Кои песни от “Russian Roulette” ще изпълниш по време на турнето си?

Russian Roulette наистина е мрачен албум. Но въпреки, че е депресивен, целта му е да стимулира и предизвика размисъл. Russian Roulette е албум, който разбираш по-добре при всяко следващо изслушване. Дори аз самата продължавам да откривам нови неща в него 🙂 . Включила съм теми, които често се избягват… Искам да осветя ярко тъмните кътчета на света, за да могат хората да разберат, че не са сами… С Russian Roulette постигам точно това.

Иначе, всичките ми проекти се различават един от друг и затова не мога да ги сравнявам. Може би, The Transition е по-лесен за слушане, по-разнообразен и говори повече на масовата аудитория, отколкото другите ми проекти.

Що се отнася до това кои парчета от Russian Roulette мисля да изпълня по време на турнето, предполагам, че ще се съсредоточа върху тези, които вече имат и видео клипове като Palm Trees, Always Down и Stagnant

А кога брат ти Louden стана твой продуцент и бийт мейкър? Какво харесваш в работата му?

Харесвам разнообразието в музиката на Louden, неговия неповторим стил и способността му да експериментира със звука. Започнахме да работим заедно през 2009 г., когато се преместихме от родния Лос Анджелис във Вашингтон. Заминахме, защото майка ни искаше да ни даде възможност за ново начало. Бяхме много затънали – Louden постоянно влизаше в затвора, употребявахме наркотици… Преместването ни спаси…

ReverieРаботиш и със Self Provoked. Той също обича да експериментира и звучи много по-различно от преди години

Смятам, че основната грешка, която повечето музиканти правят е да се придържат към едно и също звучене, за да не загубят аудиторията си. Важно е да се развиваш и да провокираш публиката. Така се печелят повече фенове, а не като се придържаш дълго само към един начин на звучене.

И да, определено новите парчета на Self Provoked поднасят различно звучене и се отличават от всичко, което е правил до сега и това е велико! Обожавам новата песен Cyrax и нямам търпение да пусне The Propaganda. Гордея се със Self Provoked и знам, че новият му албум ще разцепи.

Аз съм сигурен, че ще разцепите в Mixtape 5… За какво да се приготвим?

За най-якия лайв, който сте виждали.🙂 Много се вълнувам… Louden, Self Provoked и аз сме като семейство. Ще усетите любовта и подкрепата, които ни правят едно цяло на сцената. Това е колаборация, която ще запомните завинаги.

А какво е впечатлението ти до момента от участия в Европа?

ОБИЧАМ ЕВРОПА! Тълпата тук направо ме поглъща. Ха-ха. Хората обичат да се забавляват, сцена е гостоприемна, затова и обожавам да имам участия в Европа.

Чакаме REVERIE, Louden и Self Provoked на 24 октомври в Mixtape 5 и благодарим на Phat Bride Production за възможността за интервю.

[media link=https://www.youtube.com/watch?v=THoA-G8Cca0&feature=youtu.be]