Real Adventure на Елените

Real Adventure на Елените

Докато есента се прокрадва тихомълком около нас, на изток все още е лятно… И точно там ще ви отведа сега с, надявам се, краткото си разказче.

Историята, разбира се, се върти около едно джамборе. И как иначе, ха-ха-ха! R’n’B фестивалът Elenite Adventure събра почитатели на модерната музика от цяла България, та и от чужбина… Включително и мен – real hip hop фена. Странно, нали?

И бързо ще отбележа причините да се озова там:

  1. ONYX!
  2. Любопитството ми – абсолютен факт е, че не харесвам особено изпълнителите от лайн ъп-а, но за да имат толкова много фенове има някаква причина и бях решена да я разбера
  3. Да си направя последното море, да опозная нови места, да си почина… Да приключенствам общо взето.

И така времето за фестивала настъпи! Той се проведе в рамките на три дни, от 6-ти до 8-ми септември включително. Както може би сте се досетили, в курортен комплекс Елените, който е само на 8 км от българския Лас Вегас 😀 – Слънчев бряг. Списъкът с изпълнители беше страшно шарен. Да, страшно! Да се чуди човек как е възможно някой да събере точно тези артисти на едно място. Част от имената са Bobo & The Gang, ONYX, които вече споменах, V:RGO x EMIL TRF!!, SAVA, 100 KILA и още, които можете да чекнете в събитието.

 

Първата вечер не можах да присъствам, тъй като на другия ден трябваше да съм на работа. Затова превъртаме записа и стигаме до 7-ми, когато започва истинското ми приключение още от сутринта. Бях решила да пътувам рано и  то със споделено пътуване. Няма какво да се лъжем, колкото и да е популярно, е и точно толкова опасно. Стигнах си невредима все пак, веднага хванах автобус към Слънчев, от там беше необходимо да се кача на друг за Елените и в крайна сметка около 17 часа успях да се добера до курорта. Там трябваше да се настаня в студиото, което бях резервирала през популярна платформа, НО УВИ! Тук “приключението” стана вече изключително забавно! 🙂 Няма да ви занимавам с много подробности, но да речем, че след дълги разговори с въпросната платформа, към 19 часа се настаних в 5* хотел на брега на плажа НА ПОЛОВИН ЦЕНА! Но дано не ви се налага да берете нервите, които обрах същия ден. Оттук нататък историята ми би имала по-хубав привкус, ако отгоре на всичко не бях с температура… Абсолютно приключение!

За съжаление изпуснах началото на лайва. Намерих се на територията на феста по средата на участието на V:RGO x EMIL TRF и хм, ами не! Просто не! Имаше хора, беше доста добре откъм брой публика, всъщност. Очевидно всички знаеха кои са “тези на сцената”, “пееха” с тях… Но не беше това, на което съм свикнала. Сещате ли се, говоря за вайба, за енергията… Нямаше ги! Просто си стояха с чантичките през рамо… Да, “пееха”, тук-там някоя “разкрепостена” мацка кълчеше кълки и някои, на пръсти се брояха, истински усещаха “музиката”. Но честно казано, никак не останах очарована. Все още не разбирам на какво се кефят толкова всички обсебени от SOSA. И тук стигаме до най-голямото недоразумение, след уважаемите V:RGO x EMIL TRF бяха ONYX! Мхм, Вирго подгряваше ONYX! След цяла вечност момченцата освободиха сцената за истинските мъже! ха-ха

Ladies and gentlemen, ONYX! Ако все пак сте пропуснали тази година да идете на поне един от 3-те, ако не са и 4-ри, лайва на групата, ми не е зле, бе. Със сигурност първия път като ги видях бях мно-о-о-ого по-силно впечатлена. Не, че те са “отслабнали”, просто като не виждам нещо ново, нещо различно не ми е така интересно… Но с всеки път гледам на участието им от друга страна. Както е с любимите филми – знаеш наизуст всяка реплика, но ги гледаш пак, и пак, и всеки път забелязваш нещо, което преди не си. И така, де, и този път много ги слушах и следях действията им. Страхотни са!

Какъв тандем само… Как се заиграваха… Определено го правят с любов и страст към хип хопа и феновете си. А самите те също са ни запомнили, нашата малка красива държавичка. Няколко пъти повториха именно това. Че живеем на такова красиво място и че те всеки път идват с удоволствие тук. Призоваха ни да пазим и обичаме родината. Та, те даже развяваха знамето ни! И как няма, ние ги виждаме по-често от някои родни артисти!

Относно публиката, леко бях разочарована. Наистина фестът е на по-различно ниво от тези, на които обикновено ходя. Публиката не бе така дива… Твърде възможно е това да се дължи на факта, че програмата свършваше рано. В 23 часа вече всичко беше приключило. Тоест хората не бяха успели да се напият (ха-ха-ха). Важен фактор беше също, че публиката бе предимно от фенове на Вирго, т.е. около 18-19 годишни, повечето от които нямат представа кои са ONYX. Все тая де, аз не мисля, че групата остана разочарована, аз не останах разочарована, приятелите ми – също.

Вечерта приключи с приказки на плажа в приятна компания и яка температура… Последното ме накара да взема драстичното решение да прекратя adventure-a. На сутринта все още убедена, че си тръгвам, отидох все пак да се попека и насладя на дена… Пък то взе, че ми се услади и се разколебах… Накрая се прибрах в неделя от Иракли, но тук вече доста бягаме от Еленското приключение.

Финални думи. Бих нарекла фестивала бутиков. Като бутиков магазин за дрешки. Луксозен, с някакви много странни дрехи, единични бройки, скъпи, ама много шик, стилни, модерни, оригинални… И не съм далеч от истината.

Бих искала да поздравя организаторите! Макар фестът да не беше точно по моя вкус, беше на много високо ниво. Това е най-добре организирания фестивал, на който съм била. Факт, че аз не бих избрала точно тези артисти, но това няма значение. Всичко беше перфектно. Догодина отново бих отишла!