Psycho Realm, Psycho Sofia

Psycho Realm, Psycho Sofia

Не знам! Аз ли само не пораснах или приятелите ми станаха твърде сериозни, но ето ме отново сам на концерт. Разбира се, че видях познати в устата на Mixtape 5, разбира се, че се забавлявах на макс, но това повдигна за пореден път въпроса в мен – „Дали да не сменя широките гащури с костюмчето на провинциалния кариерист?“

Тези размишления ги оставям за себе си (много ясно, че няма да се дам!), за да започна от средата, а именно – един от най-бруталните mosh pit (пого) на хип хоп концерти, на които съм бил! Много psycho, много търкаляне, хвърчащи момиченца и сутиени, пот, бирополиване, противогази… Отново показахме, че София винаги е в центъра на бруталията и истинските хардкор фенове… и то не само за хип хоп сцената.

За още неразбралите, става въпрос за концерта на Psycho Realm в Mixtape 5. Цялото турне на Sick Jacken, Cynic и DJ Resy One e по повод 20 годишнината от издаването на първия албум, макар че се спомена и друга годишнина – 10 години от албума на DJ Muggs vs Sick Jacken Feat Cynic – Legend of the Mask & the Assassin. Преди да задълбая в същината на концерта, искам да дам респект на Starteras, той никога не ме предава с отношение и музикална селекция. А относно избора на подгряваща банда (5 o’clock), доста не на място. Не искам да пускам хейт хранилката, защото момчетата имат желание и умения, но трябва още здравa работа.

Та, докато фенската центрофуга се въртеше пред сцената, Sick Jacken отдаде и на нас респект за най-добрата вечер за цялото турне. Не знам до колко беше искрен, надявам се да не го казва на всяко събитие, но фактът си е факт – ИЗКЪРТИХМЕ СЕ!

Парцалите от old school албумите на Psycho Realm (Showdown, Psycho City Blocks, La Conecta, Premonitions, The Crazy Area …), както и от албума на Sick с Dj Muggs (Land of Shadows, Black Ships, Mask and The Assassin), дори и от последния солов проект от 2017 – Psychodelic, наливаха гориво в зомбивъртежа отпред.

Като един ненаситен фен час и 10 минути ми дойдоха кратичко, но колкото толкова. Прибрах се набързо, за да изчистя бирата нахлула надълбоко в ушния ми канал…

Снимки и видео от концерта: Анастас Чобанов/LeMouseRat Photographie