HMSU: ORIGINAL (убийствено цветен) JUNGLIST

HMSU: ORIGINAL (убийствено цветен) JUNGLIST

Ако бях робот щях да си износя ставите… Започваме по директивата:

Проникваме в Парти център 4КМ за Original Junglist тъкмо след сета на Yango (пропуснатото наваксахме днес на профила му в Саундклауде-то, хвърлете по едно ухо – б.а.). На сцената – DJ Zion и Dub Constructor, подкрепен от K-Irie, fka Kapp Irie от лейбъла Zionlionz Soundsystem. Супер!

Точно в този момент се почувствУвахме точно в свои води. Джънгъл и ридим, хем здрави, хем positive вибрации, преди нещата да са се затъмнили. Т.е. наслаждавахме се на убийствено цветен original junglist, след билки с послевкус на лайка, преди от сцената да са пуснали „Zerg-овете“, ако ме разбирате какво имам предвид (стилово и естетически – б.а.). ГолEм UP за Киреца и Дъб Конструктор, който и да е той (сега се сетих, че ми е познат от абсолютно всЕкъде, ама whateva – б.а.), както и естествено за вездесъщия DJ Zion.

original junglist(По мнение на фенове, K-Irie е бил по-добър от MC Navigator, който ние също, в началото, не харесахме особено, но после… нямаше как да не му бичим по една еваларка, защото сцепи цяла нощ, не знаем на к‘во е бил или той, пичът, просто си е така by default. Както и да е, абсолютна хвала и за K-Irie, който напоследък достига нЕкакви невиждани левели, честно! – б.а.)

В по-късен етап от вечерта, очаквано, музикалните тоналности навлязоха в по-дарк bass-ови честоти… Зелени лазери закръстосаха залата като мечовете на Obi-Wan Kenobi и Darth Vader. С няколко думи – „EXo направи някакъв модерен дълбок сет, нищо общо с jungle-а”. Което не значи, че не ни „Оби“ от кеф. Лично виждах как някои хорица си умираха в тълпата, кълнем ви се! Както и да е, стига entertainment, сега – малко фактология:

Acidtrip /HMSU/ ни зарадва с позитивен, готин, як, страхотен, радващ, меден jungle (n massive) set. За справка на пропуснатото, можете да чек-нете ей този микс.

Залюхани в танци и други работи, не видЕхме кога дойде ред и на Kenny Ken (UK). Стори ни се, че от последния чухме нек‘ ви “dubwise ragga drum and bass” неща, което, обаче, както винаги, не е сигурно. Сигурното беше едно, и то е, че беше яко.

junglist2Е, имаше и емси, накъде без MC (?!?). В немалка част от партито музиката бликаше под съпровода (вокален) на MC и host-a на партито – MC Navigator, който, да, буквално навигираше вечерта. Мда, точно така… последният просто не спря да ни сцепва с вокалното си присъствие, макар и, било то, на моменти, върху чужди ридими и вокали. Абе, много му се пееше, не знам колко му се драскаше (но със сигурност имаше желание поне за първото – б.а.). Ако искате да добиете най-бегла представа за MC Navigator, просто си пуснете това парче. Малка подсказка – последният е бил член (вече бивш) на британската електро брейкбийт група Freestylers. За справка, чуй т‘ва. Та, тая групичка е захвърлила нашия човек в даден етап от развитието и затвърдяването й като творчески колектив. Това обаче, не е спряло Navigator MC по никакъв начин, който подгрява и подхранва Лондонската сцена с присъствието си на микрофона вече ever since. Абе, лудница… (за повече инфо изгледай The Evolution Of A London MC)

Спомняме си само, че не си спомняме последния спрял (т.е. не рапиращ) в повече от… абе, нЕк‘ви къси секунди. Изключителен артист (или много набохан, сори, дано не е бил 🙂 … – б.а.). Потънахме сред вокалните му ритмични включвания он the mic, нямаше как…

Gunmen (Норвегия) беше отново… повече от ОК. Което си е супер, имайки предвид колко неангажирани със сцената са новите млади днес. Но що се отнася до HMSU presents: Original Junglist, където се намирахме неслучайно в момента ние, от екипа на любимия ви WWW сайт за музиката и живота, атмосферата определено бе на мястото си. Т. е. имаше я и витаеше под парти светлините. Бях там, гарантираме! Чуйте това, ако искате поне малко да знаете/допуснете какво е било. Ама едва ли, де…

Tony Anthem и Psychofreud пускаха едновременно, т. е. ни зарадваха с изключителен b2b (благодарности на Fall Monke за разяснението на термина и снимките, понеже ние понякога сме много некомпетентни по много теми…). Звукът клонеше от jungle към hard drum and bass и дори cross beat.

В последните моменти, когато утринните лъчи вече се прокрадваха над кръговото на 4 км, на сцената излязоха и така очакваните легенди от проекта High Roll (или – Mocks & Konspirator). “Спасителите“ на партито го закриха подобаващо.

К’во друго за Original Junglist… ? Ако бях робот щях да си износя ставите… И – мазалякът бе безкраен, така крайните подробности липсват. Повече инфо – следващия път на живо. Aight?!?

За изпроводяк ви препоръчваме това парче. Слагайте слушалките и скачайте в ритъма!

[media link=https://www.youtube.com/watch?v=Z7dmajh8lTk]

Вижте също и: