Опа, хей! Kottarashky & The Rain Dogs & Oratnitza

Опа, хей! Kottarashky & The Rain Dogs & Oratnitza

Изпращам ви назад във времето и ви телепортирам директно в Mixtape 5, зала Б, на концерта на Kottarashky & The Rain Dogs – Album Launch. Целта ми е да ви опресня спомените, защото вие бяхте то-о-олкова много, че не ми се вярва някой да е пропуснал. Но все пак, ако не си успял да дойдеш, ще ти опиша концерта много добре, така че след време да се чудиш „бях ли там или от DJambore.com разказаха за него“… 🙂 Но стига приказки, че закъсняваме вече за live-a.

3Така, вече сме пред клуба. На входа, разбира се, бяхме изключително топло посрещнати от представителките на Fusion Embassy и Mixtape 5, които ни белязаха завинаги! 🙂 Оттам, без да губим повече време, влязохме в залата. За моя радост, support групата Оратница, още бяха на сцената и тъкмо изпълняваха любимата ми песен – Желкя. И не само публиката се беше разгорещила, но и вокалът на групата – Иван, който беше останал без блузка. А освен че, атмосферата беше жегава, топло беше и в сърцата на хората… Етно ритмите ни бяха завладели. Всички танцувахме в ритъм и припявахме… Бяхме обединени, бяхме приятели.

Успяхме да хванем още няколко песни на Оратница, преди да представят членовете на бандата и да тръгнат към backstage-a, но ние искахме още, ОЩЕ, ОЩЕЕЕ и си спечелихме една песничка бонус!

След кратката пуш-пауза дойдоха и звездите на вечерта!!!!!

img_3567KOTTARASHKY & THE RAIN DOGS

Без много излишни приказки – започнаха. Честно да ви кажа преди концерта бях слушала една, две техни песни (грешка!) и никога не се бях замисляла реално как става тази магия, която правят с музиката. Какво точно прави Kottarashky, с какво… Какво е това мистично нещо семплер? Та, докато бях в транс от музиката като другите, по едно време ,се спрях и се загледах какво, как… А той просто си натискаше някакви копченца, около 8 на брой и ставаше нещо гигантско. Така и не разбрах тайната, но навярно само композитор като него би могъл по този начин да борави с инструмента и да ни завладява така. Разбира се, цялото това вълшебство не би било същото без Атанас Попов – барабани, Христо Хаджиганчев – китара, Димитър Льолев – саксофон и
Николай Сербезов – бас
. А когато на сцената се появи Нуфри и запя, това вече беше максът!!! Такова промo на албум не бях виждала. Защото, нали знаете, когато песните са нови, нечувани все още, публиката е малко по-скована, по-резервирана… кротка… Докато сега такова нещо нямаше! … Аз като ви казвам, че са магьосници… 🙂

5Уникано, уникално беше!

Естествено и Котарашковските кучета не се разминаха без бис. 🙂 И как иначе. Никой не искаше те да слизат от сцената, никой не искаше концертът да свършва… Но няма как, всичко хубаво си има край… Въпреки, че това не беше краят! След Котарашки, зад пулта остана DJ Dharba. A до следващия live, може да се насладим на албумите на Оратница и KOTTARASHKY & THE RAIN DOGS вкъщи, с приятна компания, винце и много усмивки!

Но защо пък директно да не посетим концертите на Оратница на 24-ти във Велико Търново (MELON Live Music Club), на 25-ти в София (MAZE), 1-ви декември – Бургас (БАР БЕЗ ИМЕ Бургас), 2-ри във Варна (Club Vintage 33) и на 3-ти в Пловдив (Club VOID).

А промо на албума на KOTTARASHKY & THE RAIN DOGS можете да чуете в Пловдив на 25-ти ноември (Club VOID).

 

Това е всичко bebce-та, искам в заключение да се изповядам пред вас.

Да, признавам, че когато приех (всъщност изявих желание) да посетя събитието и да напиша статия за него после, не бях фен на KOTTARASHKY & THE RAIN DOGS. Бяха ми неутрални. Както споменах по-рано, бях чувала само 1-2 техни песни и това е. Приех от любопитство да чуя нещо друго, а и много обичам Mixtape 5. Но след концерта, ГОРДО ЗАЯВЯВАМ, ЧЕ ИМ СТАНАХ ГОЛЯМ ПОЧИТАТЕЛ! Страшно много ми харесаха. Прекарах петъчната си вечер уникално! Тръгнах си с усмивка на устата и заредена за следващата седмица!

Така че, ако още не сте чули някоя от двете групи, не губете време в тъмнина, хора! Купете си албума на KOTTARASHKY & THE RAIN DOGS и се насладете!

P.S. Като компания си взех едно метълче, което с усмивка погледнах и му казах „хайде разкърши се, давай да танцуваме“, а тя (беше метълче момиче) каза „ми то аз, така, съм малко дървена….“.

Сладки Джамборийци, това момиче след около две-три песни толкова приятно си денсеше, че ми стана още по-хубаво на душата. След концерта, когато вече спокойно се чувахме 🙂 , тя сподели, че не е очаквала толкова да й хареса и че задължително ще чуе групите у тях си. Nice, a?

Вижте също и: