All the ni**as in Bulgaria – rize it up!

ONYX

All the ni**as in Bulgaria – rize it up!

Здравейте, зарибени,

На рап смазвация бЕхме отново ние, за което държим да споделим.

Мястото бе Студио Орфей, каширано нейде до Автогара Юг, а самият ивент – live на Onyx и украинците Тулим, подкрепени от звука на DJ Illegal и съответно DJ Igorskee. Ако сте прочели горното твърде бързо, моля, препрочетете го по-внимателно пак. Мерси.

Т.е. кОпонат бе на шест и половина, а сцепвацията ни бе в кърпа вързана. Но сега, по същество…

Часът беше… абе, к‘во значение има часът изобщо. Късно бе, но не и прекалено късно. След домашни подгрявки в Изток се отправихме като разпасана команда в мрака към Студио Орфей. Бързахме, че ни чакаха. Както и да е…

TulymВлизаме. На сцената вече са украинците Тулим, които ние не познавахме до скоро, ама изобщо… Видяха ни се свестни, понеже се раздаваха. „Раздаваха“ е меко казано. Пичовете дишаха хип-хоп и живееха в Boom bap ритъм, няма спор. Кефихме им се, това е сигурно, ама за конкретни спомени ни не питайте. Ако олд скуул тракове като „Незвана“ ви се нравят, значи… е трябвало да бъдете там. А след Тулим следваха не кои да е, ами гигантските мега гига зли Onyx, бате. Смятайте!

Мятахме се в тълпата, чупехме вратове размахвайки ръце, идентифицирайки се с рап реалността от гетото или поне импресията за такава, която звукът и визията от сцената ни създаваше. Ама беше готино WE! Не знаем дали е нужно да изпадаме в подробности. Освен това, мислим, че и Тулим заедно с DJ Igorskee заобичаха България, някак си. Да живее дружбата между народите и дружбата в хип-хопа, която е над всякакви граници и териториални ограничения! Освен respect и one love повече… здраве му кажи! Подробности – във видеата от тази неземна рап смазвация.

Също така, ви препоръчваме и да видите това олд-скуул VHS видео, за да сте в крак, с якия boom bap! А така!

onyxДойде време и за Onyx. Нямаше как, хе-хе. Get ready for the new world order. Shit is ‘bout to change! Майко-о-о…

Нямаме ясни спомени (което е доста необичайно, предвид безкрайния ни професионализъм) от live-а на Onyx, които ни карат да избухваме на концертите им вече за втори път. Можем само да кажем, че Onyx са като виното… и да не продължаваме повече. Енергия, баценце, чувство, жар. Или може би малко лудост, в чиста форма, не знаем… Ама кой го интересува, т‘ва всъщност – Just throw ya gunz in the air and buck buck like you just don’t care бе, бате! It’s time to get live! И така нататък.

За участието на гигантите Onyx държим да отбележим следните особености:

onyx 2Fredro Starr имаше рожден ден, за което получи торта на сцената, любезно предоставена от чудесните Phat Bride, самото видео можете да видите тук.

Onyx снимаха видео от live-a в София, което ще бъде качено на официалния им сайт.

К‘во още…? Абе, мега си беше.

Подробности – другия път, на живо. Нали? Че да не се гоним с куки по кварталите после…

P.S. Естествено, че после бяхме и на афтър-че в бара на Негъра, иначе казано – Jazzmatazz, където си правихме фриистайли на по бира. А на това конкретно видео можете макар и за малко да зърнете митичния образ Misho London-a, чието отразяване е един своеобразен връх в журналистическата ни кариера.

All the niggas in Bulgaria – rize it up! Мир вам и наздраве, че се мръкна!

Видео плейлист от ивентa.