One-way ticket to Texas

One-way ticket to Texas

Взе си еднопосочен билет за Texas и след отлагане на полета, дойде време за излитане. Потънa в дълбокото червено на седалките в НДК.  Помисли си откога чакаш. Това пътуване си го планирал от 199-и-някоя си година насам. Обмислял си го, откакто си чул за първи път I Don’t Want A Lover и си знаел с кого точно да го споделиш. Защото обичаш дългите и екстремни полети, включващи завъртане на най-малко 10 трака. Еми, получи си го. Сега просто се отпусни и се отправи към Тексас с прекачване от Глазгоу.

Инструктажът преди излитане дава Kvasir, който никога преди не си имал възможност да чуеш. Въздухът мистериозно се изпълва с дискотечни светлини и клубни звуци, които се сливат, за да се увериш, че на тоя полет всичко е възможно. Инструкторът удря клавишите зад блещукащ параван… Кой ли е той? По-късно ще се усъмниш дали пък човекът зад маската не е Michael Bannister от Texas? Кецовете го издават. Е да, и способностите…

photo: YoYo

Демонстрирането на обичайните процедури при авария са поднесени приятно, но всяват известно напрежение и недоумение… Нямаш търпение “отлепянето” от повърхността да започне. Все пак си подгрял с Jump On Boardза да не закъснееш и да си напълно в час с най-новите трикове от авио шоуто на шармантния пилот Sharleen Spiteri.

А! Ама това е тя. Готов ли си за бясно крещене I don’t want a lover, I just need a friend? О, да, защото още от началото на полета имаш чувството, че отдавна си на “ти” с Sharleen. Естествена, забавна, открита… Подготвена за среща със стари приятели, които вижда за първи път, но и при които ще се върне пак. Полетът е в професионални ръце и гласове.

 

Всички пътници вече са на крака, няма как да се задържат в удобното червено, камо ли да се стягат. Йе, йе, йе. Наслаждаваш се на висш пилотаж – внимателен подбор от най-яките песни на Texas; недосадни, a забавни вметки от Sharleen (с този безкомпромисен скотиш акцент, който позволява на I looove yooou да звучи като Fooock yoou) по време на паузите; запазване на самообладание и продължаване на шоуто дори, когато се получава невероятна микрофония… Про. Вече се рееш нависоко и се дереш на In Demand и Black Eyed Boy, последвани от очакван лупинг към Inner Smile.

Get that feeling? We want more! Изпроси си още едно парче. А ако не го знаеш наизуст, можеш да скочиш от самолета. Suspicious Minds. Вечната връзка с Елвис.

Това е. Кацна. Sharleen ти призна, че последният концерт от двугодишното им турне е завършил подобаващо. Дали щеше да го каже навсякъде?Време е за терминална проверка. Полетът беше еднопосочен… и ще мине известно време преди да го забравиш и да вземеш пътя на връщане.