Обратни ефекти и барабанисти с китари

обратен ефект

Обратни ефекти и барабанисти с китари

Не знам кой е измислил нещото с местенето на времето напред и назад, но е трябвало да се съобрази с това – кога група Обратен ефект имат концерт.

Това е мисълта, с която се събуждам в неделната късна сутрин, и веднага с усмивка се сещам за песента за морския бриз и „плис, плис“. Държа да кажа, че въобще не съм съгласна с фронтмена на групата, че е рано още за морски и летни песни. Не е рано! Даже си идват тъкмо навреме, защото това е точно настроението, което цялата група носи – лято, бира, веселба край огъня и купища усмивки.

Пък и с тези „размествания и ефекти“, които групата ни предложи на светлината на свещите и приглушеното осветление в клуб „Маската“, със сигурност бих поспорила с чаровния г-н Попов. Въпреки че вероятно ще загубя спора, обезоръжена от чувството му за хумор, с което печели и сърцата на всички в публиката.

А ефектите си бяха повече от грабващи дъха. Не помня да съм виждала в друга група барабанист и китарист да си сменят местата. И не само да си ги сменят, ами и да покажат истинско майсторство в кожата на другия. Особено шапка свалям на барабаниста Симеон Рафаилов. Надявам се, по-често да започнем да го виждаме и в тази роля, а не само зад барабаните.

Вместо край ще кажа, че запомних колко песни имате и колко „помните“. От името на всички, които ви харесват – „Вземете го променете това съотношение!“. Въобще не ни плаши „заплахата“ ви да свирите до 5 сутринта, защото с удоволствие бихме ви слушали и до 10. А онзи с времето, ако го намеря, ще го накарам да държи часа все между 00:00 и 3:00 ч… и до тогава няма да спираме да пеем:

Пак спестявал бай ти Петко,
че да ходи на море.
Всеки ден си правил сметки,
спрял ракийка и мезе.

Обратен Ефект – Бай Петко

[youtube id=“QAP_zqEGaXA“ width=“620″ height=“360″]

Вижте също и: