Накацахме Накафево, на най-топлия и уошия цвят

Накафево

Накацахме Накафево, на най-топлия и уошия цвят

Прескачайки от тема на тема, по вече начертани музикални схеми из тясната и малко повтаряща се София, се озовах Накафево…

НакафевоВ съботната вечер пущинаците като мен се бяха разстлали удобно зад вратите на бар Четири стаи (някъде между  тълпата от WC-поколението и узрелите бармани) по случай отчитането на едногодишното „безпроблемно“ съществуване на Накафево. Лашкайки се измежду няма толкова разнородни музикални стилове се убедих, че няма по-топъл и уош цвят от накафево.

Центрофугирането на мозъчните клетки, започнало с прахообразни хип-хоп парчета, бе  разпенило подходящо настроението, преди изпълненията на живо на избраниците да поздравят рождениците и техните фенове. Или пък беше обратното, и аз не знам.

Факт е, че когато тържествено навлязох в Четирите стаи след трезви обиколки на едни други клубове, пред мен се изпречиха накафенени еуфористи с безметежно отнесени ръце във въздуха. Те симулираха полет след изпълнението на Abysmatic и бяха превъртели няколко програми на пералнята със So called crew, за да могат да се завъртят из музикалния прахуляк, чертаещ се по една лична схема от WASH MC & FEEL.

Набързо се убедих, че независимо, че сме виждали и по-големи емсита, емпита и пимпове от столичния квартал Иван Вазов, времето е показало на точно тези момчета как да правят песнички. Внимателно си взех предложеното музикално питие, пожелах наздраве и го изпих на екс, за да си потанцувам уошо с вдигнати (не много високо) ръце.

Не спрях да ръкомахам и при завръщането на DJ сетовете. От първо ухо, Xonic и DoLittle доказаха, че не веднъж са били причините за най-разнородно пощуряване. Профучали са през drum & bass, trap, breakbeat и dubstep.

В тия ритми продължих да съм Накафево някъде до към 7 сутринта, а част от запомнящите се парчета бяха: Basscatz – Thriller; Chase & Status – Machine Gun; Prodigy – Smack my bitch up (Noisia remix); Congo Natty – UK Allstars; TC – Get Down low; Die Antwoord – Fok Julle Naaiers (Nero bootleg).

Май не синьото, а накафевото е най-топлият цвят.

 

Вижте също и: