НА STONE SOUR БЯХМЕ МАЛКО ВЧЕРА

НА STONE SOUR БЯХМЕ МАЛКО ВЧЕРА

Пристигаме в експо центъра тъкмо навреме за съпорт бандата от Тексас. Доста народ е вече вътре, халето изглежда прилично пълно и с готин вайб. По баровете кипи дейност, а на сцената – топлес вокал. Не бяхме слушали Nothing More и едва ли ще ги прослушаме, но звучат супер, имат три Грами номинации и като да са идеалният избор за това турне.

Точно по програма се появяват и звездите на вечерта. Кори е с цикламено сако, истинско огън момче. Но скоро ще го хвърли за радост на многобройните фенки. Остава само по татуси и доста свеж тишърт без ръкави с… ами, Ейми Уайнхаус. Пускат и истински огън, май много се кефят да са отново в София. Последно бяха на Сонисферата 2010, втория ден след Голямата четворка, заедно с Alice in Chains. Което ни напомня, че в последния им (честно казано, доста скучен) албум има едно парче, Friday Knights, красиво-мрачно по много алисинчейнски. Обаче не го правят сега на живо.

Иначе забиват неща от почти всичките си албуми, като, разбира се, най-много са от Hydrograd. Сетът започва с Whiplash Pants, има си хитачки като Say You’ll Hunt Me, 30-30-150, Bother и Made of Scars, a накрая завършва и с тяхната Бяла розаThrough Glass. Хвърчат конфети, момичета пеят с пълно гърло. Ние включително. Има и два биса, но се изнизваме на последния, гоним метрото.

Stone Sour продължават мощното си турне с букнати дати в Европа и Америка чак до ноември. За нас остава дъждът и онази особена пустота след неочаквано приятна вечер. А, и милиони селфита от концерта, заради които никога няма да имаме шанс за политическа кариера.

текст: Anika_V_Panika
Снимки от Валери Николаев ТУК. 
Cover photo: Stone Sour Official FB Page.