Metropolis – Тотални герои (първа част)

Metropolis – Тотални герои (първа част)

Здравейте, прЕатели! Още сме болни (в главата) от съботното METROPOLIS -парти, протекло под надслов Metropolis Heroes Total Part 1, което директно ни кара да чакаме с нетърпение второто такова (парти, разбира се – б.а.). А сега – малко по-сериозно с подробностите, така както го видяхме и запомнихме (шегуваме се за сериозното, споко – б.а.):

снимки: Денимира Борисова

Към 00:30 успяхме да влезем след не много кратко чакане на опашка, което бе нормално предвид масивната тълпа на входа, както и парти навиците на повечето БГ-рейвъри. However, всичко стана всъщност доста бързо, включително и реденето на опашката за гардероб. После разбрахме, че можело и във VIP-а, ама кой да знае, то като не сме свикнали… Така де, малко преди 1 след полунощ екстазът от музиката вече бе преливащ и почти пълен, а партито тепърва предстоеше. Какво по-хубаво от няколко часа рейв, особено когато те започват с една от националните ни гордости в техното днес – KiNK. По скромното мнение на авторския ни екип, сетът на KiNK бе цветен, разнообразен и много танцувален, а самият той имаше добър контакт с публиката и много добро сценично поведение. С други думи – KiNK забърка парти-манджата с вкус и естетика, която ни допадна изключително много. Сетът на нашенецът бе парти старт по наш вкус. А основното меню тепърва предстоеше.

Julian Jeweil бе надеждата феновете, падащи си повече по класиката и дарк техното. Не и за тези обаче, които очакваха надграждане и нещо малко по-различно, ако можем така да се изразим. Не че Julian не смаза, просто някои очакваха да чуят и малко по-друг ритъм и една доза повече симбиоза в звученето на артистите. However, 100 човека – 100 мнения, а какво остава за хиляди. Понеже партито, както повечето други събития от такъв мащаб, провеждащи се в зала, си беше повече от massive. Не липсваше нищо – от назобени батки до суперсекси мацки с биберончета, които всички искаха да смучат (уж само за малко 🙂 ). Имаше и нормални красиво танцуващи хора, не ни разбирайте погрешно. Та и поради наличното разнообразие няма как да бъде друго, така че личните предпочитания, категоризации и изводи оставяме на самите вас и вашия личен вкус. Само не го натрапвайте все едно вие сте естетически богове, молим ви се. Иначе батко ви Julian вкара класически техно вайб, както можете да се уверите и сами от това и това видео. И много други… И не мислим, че имаше крайно недоволни, изобщо!

Малко по-късно сцената бе превзета от Slam, които, както повечето вече разбраха, са дуо (Stuart McMillan & Orde Meikle) и са основните лица зад лейбъла Soma Records. Двамата ни влязоха като глътка свеж въздух. Други коментираха, че можели и по-добре, понеже си сменили маниера на пускане в движение, за да задържат публиката… Защото „на повечето “техничари” истинското Техно май им дойде в повече…“. Лично ние можем да изразим само задоволство от представянето на Glasgow-скоро дуо. Следете ги, препоръчваме горещо (официален сайт)!

Естествено, нямаше как краят на партито да не бъде в наши ръце. DJ Steven и Ziggy закриха подобаващо, като особено впечатление ни направи именно сетът на Свилен aka Ziggy, който не познавахме много добре. Потопете се в атмосферата малко преди закриването на техно-купона с това лайв видео и само „не създавайте паника!!!“ Висш пилотаж или върхът на техно музиката, както се изразиха някои. Или – върхът в партита, ако говорим за техно партита, сравнени с други такива. И все пак – въпрос на вкус. Оставаме естетическите предпочитания на вас самите…

За финал ще добавим само, че партито бе подгрято от Miss Lidiya и DJ Smurf, които за жалост пропуснахме, както и повечето БГ рейв фенове, понеже тук се ходи на парти в 1-2 ч. Ако и ти си един от пропусналите „загрявката“ можеш да чуеш микса на Miss Lidiya, специално подготвен за партито тук. И толкоз! И не хвърляйте толкова бутилки по земята, че с това тъпчене си нарязахме подметките, молим ви се.

До другия път, прЕатели!