Метрополис припомня Епичните партита от 90-те с голямата Героиня Ellen Allien

Метрополис припомня Епичните партита от 90-те с голямата Героиня Ellen Allien

от Лилия Буюклийска

След противоречивата последна изява на Метрополис, където немските DJ-и Ансър Коуд Рикуест и Алекс До показаха тежката и underground част на техно музиката, сега Metropolis presents Heroes Total 2.0 се завърна с различни герои.

На 30 март феновете на електронната музика отново се отправиха към вече обновената зала Фестивална, за да се насладят на електронно парти като по учебник. Посрещнати от новоизгряващия Setaoc Mass, който се погрижи да вдигне темпото и да разгрее краката на присъстващите. Тoчно по план, към 2 часа, на сцената се появи немската фурия Ellen Allien, която българските фенове са слушали и на предни издания на Метрополис. Но някак тази вечер, Ellen беше различна – освободена и дръзка, тя не се страхуваше да смесва стилове.

Започвайки с техно, тя умело миксира с мелодични минимал моменти, лек транс и дори нотки на RnB. По вкуса и на запалени и на по-непрофесионални фенове – музиката взриви присъстващите с много настроение, положителен заряд и спомени за едни сякаш отминали времена. Саундът и светлините напомняха фестивална атмосфера, а залата предлагаше комфорт и беше лишила феновете от досадното чакане.

Не знам дали по програма или заради смяната на часа, но Ellen сякаш не искаше да си тръгне. В 6 все още смесваше мелодични, наподобяващи транс ритми с техно бийтове. Затова и последвалият я DVS1 влетя като отрезвяващ техно герой, който ни завърна към настоящите модерни стилове с много бас и бърз ритъм. Наподобяващ като стил Dubfire, DVS1 определено зарадва и феновете на малко по-тежките неща след лиричната Ellen.

Определено с Metropolis presents Heroes Total 2.0 организаторите върнаха публиката към духа на партитата от 90-те години, когато чакахме с месеци за някой голям DJ, а Метрополис бяха единствените, които ни запознаваха с тези големи имена.