Marc O’Reilly: Плувам срещу течението

Marc O’Reilly: Плувам срещу течението

Ей така стават яките раздумки… Сипи си малко ирландско уиски в кафето и чуй Marc O’Reilly

anna: Здрасти от DJambore.com! Радвам се, че все така ни се случва да разпитваме музиканти с вкус… На какво има вкус твоята музика? Според мен напомня за сладостта и мекотата на ирландското уиски…

Marc O’Reilly: Ха-ха, надявам се да е с поносим вкус. И да, предполагам, че може да се сравни с ирландското уиски – мека, сладка и удряща в главата. 🙂

Замайващо си е да те слуша човек, затова музиката ти ми харесва толкова… С какво в нея никога не би направил компромис?

Marc O’Reilly: Мисля, че всеки трябва да се занимава с това, в което вярва и да не изневерява на себе си. В противен случай няма как да се забавлява по време на целия процес…

На 19 и 21 март имаш концерти съответно в София (Строежа) и Пловдив (VOID). За първи път ли си в България и познаваш ли български музиканти, които да са популярни в твоята родна Ирландия?

Marc O’Reilly: Да, за първи път ще свиря в България и се вълнувам много… За съжаление не съм чувал за известни в Ирландия български музиканти.

Е, да се надяваме някой ден да се чуят. В едно друго интервю казваш, че “Всеки път преди да изляза на сцена се притеснявам, независимо дали става въпрос за голям или малък концерт”. Предполагам, че си нервен и преди изявите си в България. Все пак не преодоляваш ли притеснението по някакъв начин?

Marc O’Reilly: Не, аз просто съм свикнал да съм притеснен, това е. Не искам да го преодолявам, защото това ме поддържа на добро ниво.

Разкажи ми за твое готино пътуване… На кой европейски фестивал искаш да свириш тази година?

Marc O’Reilly: Спомням си за Канзас, яко пътуване, което предприех миналата година. Иначе искам пак да свиря с бандата ми на Glastonbury.

Стискам палци. В какво настроени си в момента? Можеш ли да го опишеш с една песен?

Marc O’Reilly: Много съм щастлив. Турнето ми тъкмо започна, времето е прекрасно и първият концерт в Унгария беше супер.
Песента, с която бих описал усещането ми в момента е Penny Lane на Beatles.

Принадлежиш ли към Human Herdings (така се нарича последният албум на Marc и в буквален превод означава нещо от сорта на човешки стада –  бел.ред.)?

Marc O’Reilly: Мисля, че преди принадлежах. Но, за щастие, вече се научих да плувам срещу течението.

Marc O’Reilly е @ Stroeja на 19 март и @ VOID на 21 март

This post is also available in: en