La Dolce Vita: Make a swing, make a pizza

La Dolce Vita

La Dolce Vita: Make a swing, make a pizza

Не едно и две неща сме писали за партитата на The Smugglers Collective, но все не е достатъчно…

Безспорно e, че се учат от миналото. Изминалата събота вечер в клуб Mixtape 5 доказаха, че освен в swing – а са вещи и в италианската кухня. С помощта на десетки преплетикрачовци смъглърите сътвориха такъв музикално-кулинарен шедьовър, че още опитвам да си оближа ушите с мелодията на Ray Gelato от “That’s Amore”.

Започвам отначало.

Маскиран младеж чака закъснелите на входа. Приближава се до мен с полъх на лято и въпрос: „Закъснява ли? Да те почерпя една напитка, безплатно-промоционална е.“ Гаврътвам набързо и вече съм на опашката за невидим печат за очевидното пътешествие в миналото на италианския swing.

Подгряла съм неприсъствалите преди на swing парти приятели с пъстър разказ за това:

– как за партито спокойно можеш да се издокараш в дрехи от младините на баба и дядо;

– как сръчни девойки от The Smugglers Collective crew-то ще забуклят косите ти;

– как музиката ще я виждаш през „италианските очите“ на Si Cranstoun, и още, и още, и още…

А на въпроса „Как да танцувам туй чудо?“, ентусиазирано отговарям: „Просто се усмихвай“.

ЦигуларкиЗамислям се, че като присъствала на повечето swing партита, няма вече от какво да се изненадам и на входа виждам две цигуларки. Истински, пък и свирят! А любопитството ми така напира да ме завлече в залата, че едва не връхлитам връз трима италиански папараци, които настоятелно желаят да ме снимат. Аман от тез снимки, но… няма как: позирам, усмихвам се и вече съм в swing – a.

Разтърквам очи, но пространството пред сцената продължава ужасно да ми наподобява на разточване на тесто за пица. Представихте ли си го? Подхващаш, разтягаш, подмяташ до тавана и си тананикаш мелодията на “C’n Everybody”.  Неуморно танцуващите тела преплитаха крака, подмятаха с ръка, поглеждаха с глава, а над тях смъглърите ръсеха музикални съставки – Lisa Stansfield, The Jive Aces, Paolo Belli, Louis Jordan, Chuck Berry... и така чак до сутринта!

Излизам „преяла“, а цигуларките изпълняват тангото от „Усещане за жена“…

Ето в такива вечери съм сигурна, че la vita è dolce.

[media link=http://www.youtube.com/watch?v=ZOpmwHLJLtQ&feature=youtu.be]

 

Вижте също и: