Кръв се лее на Bloodrush Unlpugged @ Bar Alive

Кръв се лее на Bloodrush Unlpugged @ Bar Alive

Наближава 21:00 ч. и с бърза крачка се отправям към бар Alive, пред който ясно можем да доловим акценти всякакви –  от Добрич, през Варна, надолу към Слънчев бряг, та чак до тук – Бургас. Това естествено не беше и акцентът на вечерта, всички знаеха за какво са дошли и чакаха последни минути, преди кръвопролитията Bloodrush да започнат.

Лека-полека и се отправяме към култовите подземия на бургаския бар „Алайв”, а отдолу вече се чуват вокалите на Косьо, които може би познавате от миналогодишното издание на телевизионния формат „Голямото рок междучасие”, когато именно Bloodrush взеха първото място. Досега съм бил на още един концерт на бандата и ми беше много интересно как ще звучат и акустичните версии на авторските им парчета, без 100-ватови усилватели, ефекти за китара и едночасови погота. Още в началото концертът заприлича на студио на unplugged от деветдесетте, всички засядахме около сцената и слушахме Dark & Shady – шестата песен от дебютния им албум през 2015 г., който можеш да чуеш тук.

Ако трябва отбележа само едно нещо, което прави един концерт на Bloodrush толкова добър, е, че близо 40 минути не се губи нито секунда за аплодисменти, благодарности, поздрави и т.н. Почти всяка песен е предхождана от кратка интерлюдия, за да можеш безпроблемно да продължиш да си клатиш главата и да се пренесеш в следващата, което допринася за железния груув, който Мариян (бас) и Марто (барабани) успяват да задържат през цялото време. Музиката им звучи като смесица от много влияния и стилове, като несъмнено от тежък хардкор може да премине във фънки мятане на гюбеци, за да няма незадоволени.

Неусетно времето минава, а и с него свършва и първият сет, който сякаш ни подготвяше през цялото време за втория. С много пот на чело излизаме навън за фас и каквото още има пауза, събираме сили за останалото. След 15 минути всичко, що пие, кади и говори неприлично на висок глас се стичва обратно надолу и ако досега е стояло, вече трябва да се изправи на поне два крака, за да не бъде премазано от огромната тумба, която визирах още в началото. Идеята за спокойна акустична вечер със свещи все повече гасне в миналото, китарите стават малко по-режещи и идва време за истинското мятане. С летящ старт се изстрелваме в малко по-различна атмосфера и настава истинско буги-вуги, където никой не намира граници в малкото пространство на бара. Вкарва се някой друг лакът и всички куфеем на Not a Fiction Anymore, която осигури победата на бандата в „междучасието”. Викаме ги на бис, а след него Марто се хвърля в тълпата и с това слага края на една касапница, която продължи чак до след 23 ч. и всички се запътихме към Морската градина, но това вече е друга тема, която няма да засягам.

Отдалече си личи любовта към музиката на тези момчета, а оригиналният им звук е симбиоза, която рядко се получава по такъв сполучлив начин. Можеш да последваш групата във Facebook и да намериш повече линкове, за това къде и как да слушаш или купиш музиката им, за да си дивееш навсякъде. Bloodrush ще свирят на 25 август във варненското Хале 3, където освен едно от последните къпания в морето за това лято,  ще е и последният концерт на групата за известно време.

Подкрепяйте си сцената, има много какво да ви покаже!

снимки:  Николай Господинов

нареди в думи: Камен Петров

Вижте също и: