Покажи ми как се мяташ с Криско

Krisko

Покажи ми как се мяташ с Криско

Самотен пилон се извисява над сцената и ме хвърля в очакващо недоумение – Криско ли ще се върти, танцьорка ли ще има.

Четвъртък вечер. И тази вечер няма да се спи, нищо че утре сме на работа. Половин час преди полунощ влизам с танцова стъпка в столичния клуб Tequila, в който ме посреща сравнително стабилна празнота. Няма ги тълпите фенове, обикновено очакващи изпълнителите от родната ни сцена. Самотен пилон се извисява над сцената и ме хвърля в очакващо недоумение – Криско ли ще се върти, танцьорка ли ще има. Поръчвам си едно малко напук на оставената на масата бутилка.

Започвам бавно да се поклащам, все пак нахъсала съм се за танци и черно парти. Музиката на YANGFETISH обаче нещо не може да ме спечели. Не мисля, че съм толкова стара, но така и не ги разбирам тези нови произведения на черния стил. Май обаче не съм единствената и останалата част от публиката като че ли е на същото мнение и се клати в конвулсивни гърчове, опитвайки се да хване дълбоко заровения ритъм. В луди танци се мята единствено YANGFETISH, дори и другарят му на пулта седи унило. Започвам да си мисля, че така ни подготвят за Криско, за да оценим повече неговото изпълнение на живо.

А ето го и него. Криско. Затаявам дъх и затварям за миг очи. Заприличва ми на Килата, с леко гърлени нотки, липсващи в оригиналните записи…  Сигурно човекът е настинал или просто на живо звучи по-различно. Зад него се вихрят две танцьорки, всяка сама за себе си, а на пилона се мята дама, оплетена в бели ленти. Май е трудна задача да танцуваш секси на пилон в ритъма на този бг рап. Бавно започвам все пак и аз да се мятам и с усмивка да си тананикам „Почивните дни“, „Градина, Смокиня, Ахтопол, Созопол – направи се на свиня“.

Тъкмо стигам да състояние да се раздавам и поривът ми е посечен. Следва поздрав за всички красиви жени, малко в стил Рут Колева, но с рап елементи (бележка: стилът Рут Колева се отличава с това, че в рамките на песента публиката започва да има желание да си пререже вените). Нищо де, все пак цялата ни дамска маса се почувства поздравена. Допивам си последната глътка малко след края и се запътвам към изхода. Изпращат ме няколко яки песни и чак започвам да съжалявам, че е станало време да си ходя. Явно YANGFETISH пази доброто черно за по-късната нощ…