Краси Москов за еволюцията, Контрабара и DJambore.com

Краси Москов

Краси Москов за еволюцията, Контрабара и DJambore.com

Краси Москов е ветеран в българските ефирни борби, започнал служба още през 2004 г. в Радио Гонг и един от първите в четата на Z-Rock.

През 2010 г. се впуска в дълбините и на телевизията с предаването 5400 по TV7, след това продължава с екранните си включвания в „Срещу Новините“ по БНТ1. Понастоящем можете да попаднете на негови разработки на музикални теми в „Денят започва с култура“ в ефира на държавната телевизия.

Завиждаме му за интервютата с поредица известни музиканти от българската и чуждата сцена и се радваме на поредицата акустични мини-концерти на живо, в ефира на Z-Rock. Примамихме го да отговори на няколко въпроса на DJambore.com най-вече заради предстоящото откриване на Бар Контрабар под новия билетен център на НДК…Този четвъртък.

DJambore.com: Ако сам си задаваше въпросите, какъв би бил първият ти въпрос към Краси Москов?

Краси Москов: Абе, на тебе остава ли някакво време за личен живот?

DJambore.com: Явно не, но ти благодарим, че на DJambore.com отдели частица от ценното си време.:) Ако не беше водещ и DJ, с какво щеше да се занимаваш?

Краси Москов: Мисля, че щях да съм готвач и в последствие да еволюирам до българския Антъни Бурдейн.

DJambore.com: Любима труднослушаема за масите група, музика, стил…

Краси Москов: Американският алтернативен рок преди грънджа и Ред Хот – Sonic Youth, Dinosaur Jr., Pixies, Jane’s Addiction; английският шугейз – My Bloody Valentine, Ride… Иска ми се и Arcade Fire да бяха малко по-популярни тук, предвид, че в световен мащаб в момента са най-голямата група.

DJambore.com: Каква музика ще подготвиш за т.нар. ДЪ ГРАНД ОПЕНИНГ на Контрабара? Някакви изненди?

Краси Москов: Музика, достойна за всяка провинциална сватба.:)

DJambore.com: Нямаме търпение.:) Какво трябва да има в софийски бар, за да го посещаваш редовно? Изобщо какъв тип заведения обичаш?

Краси Москов: Да няма позьори. Позьорите и тарикатите много ме изморяват. Обичам барове, в които има усещане за свобода.

DJambore.com: Имаш ли афинитет към някое чуждестранно радио предаване?

Краси Москов: Почти всичко по XFM. Предаването на Зейн Лоу и всичко, свързано с Джон Пийл, лека му пръст.

Краси Москов за еволюцията, КонтрабараНа 24 октомври ще се състои почетно откриване на Големия брат на бара на Кристал – Контрабар. Местонахождението му е под новия билетен център на НДК, по стълбите надолу към Пасажа. Този четвъртък, по случай събитието гост и DJ на партито ще е рок любителят и разбивач Краси Москов. Идеята на т.нар. Дъ Гранд Опънинг на Контрабар е да убеди меломаните, че партита на открито могат да се пренесат и в затворено пространство и през студените месеци, стига мястото да е подходящо.

Бар Контрабар съществува от няколко месеца, като подхранва традиционното и за Бара на Кристал непринудено и свежо настроение. Барманите обещават да засилят неангажиращата атмосфера на Контрабара като запознаят посетителите с любимите си за лятото шотове и то безплатно. 

Вижте също и: