За общото между розовите кадилаци, погото, суинга и уискито със сода – или една вечер с KGB

За общото между розовите кадилаци, погото, суинга и уискито със сода – или една вечер с KGB

Сблъсък на цивилизации, на музика, на стилове, на хора, фенове и светове.

Това е краткото описание на случилото се миналия петък в познатото на мнозина и култово заведение Mixtape 5. По-малко от това е трудно да се каже за концерта на „KGB и приятели“, защото то просто надхвърли дори най-смелите очаквания на присъстващите. Само в една вечер по дансинга на клуба се вихриха поли на точки, бомбета с тиранти и бири, движени в ръцете на пънкари. Имаше летящи и подхвърляни дами, бесен суинг и също толкова бясно пого.

Всичко започна някак лежерно в компанията на познатите и любими за феновете на суинг музиката диджеи от The Smugglers Collective. Под съпровода на пусканата от тях музика започнаха и плахо да се люшкат първите полички, водени от опитни кавалери, само за да подгреят за случилото се по време на следващата изненада на вечерта – музикантите от Old Gold Band, И докато златните музиканти ни зашеметяваха с импровизирания джем-сешън с помощта на живеещата в Щатите барабанистка Бояна, на дансинга дамите вече хвърчаха към тавана.

Блясък в очите на старите метали и пънкари донесоха Пецко и неговите момчета, които минаха като торнадо през сцената – буквално и преносно, и забиха едва две-три песни, в подгряване на шоуто, наречено KGB. А шоуто си беше повече от феноменално. На сцената се качи не просто Кольо Гилъна, не просто неговият бенд, ами бендът и приятели в лицата на Пецко и фронтмена на P.I.F. – Димо.

Не минахме и без феноменални китаристи от старите времена. Чухме „Розов кадилак“, „Сух режим“, „Нощна пеперуда“, „Безделник“ и въобще целия албум „Swing Time“ и викахме още и още, просто защото ни се искаше да чуем KGB и втори, и трети, и десети път и да продължим така безделнишки до сутринта. До сутринта май не успяхме, но поне откарахме до средата на нощта и тананикайки се отправихме навън.

П.С. И една молба към обичания от мен Mixtape 5, моля оправете си тоалетните, за мъжете е лесно да не се затваря вратата, но за дамите е неприятно. И скоро пак на парти при вас!

 

Вижте също и: