Като на Conjure 1 Year Anniversary

Като на Conjure 1 Year Anniversary

Здравейте, прЕатели! В събота бяхме на страхотно техно парти, за което най-накрая събрахме смелост да ви разкажем – Conjure 1 Year Anniversary. Не смелост, беше ни твърде лошо, окей, признаваме си… Но сега, на топло вкъщи, на 4-въртата чаша вино се пише определено по-лесно. Окей, значи…. Започваме!

В началото, държим да благодарим на Nikolay Ivanov, който бе единственият благоволил да ни сподели line up или timetable (както явно е по-наложено да се използва в техно средите – б.а.) Последният бе следният:

„0030? – 0230 – Stephan Hinz
0230 – 0400 – Timmo
0400 – 0530 – 2000 and One
0530 – 0800 – Perc
0800 – 1000 – SHDW & Obscure Shape

Stephan Hinz – от Берлин, когото ние изобщо не познавахме, ни впечатли с няколко неща:

  1. Освен диджей на техно ивенти, Stephan е още и „live act (artist – б.а.), composer & producer“;
  2. Пада си по разнообразни групи, като „Radiohead, Olafur Arnalds, Tim Hecker, Ryuichi Sakamoto, Max Richter, Thomas Newman, Matthew Herbert, Nathan Fake, James Holden, Pan-Pot, Ben Klock, Daft Punk…“, явно и доста други…
  3. Бившият му учител по пиано (и негов приятел) е от България, както самият той споделя във фейсбук страницата си:

Приятно впечатление ни направи и фактът, че изобщо бяхме в гест-листа, което се случва все по-рядко напоследък. Респект за което, Conjure! Още повече ни се понрави и… самата музика. Точно в полунощ забелязахме, че тя (музиката – б.а.) взе да става все по-хубава и по-хубава, а малко преди 1 am, нещата съвсем прогресираха в това отношение… В точно 00:36 techno-то взе да си казва думата, а към 01:09 музиката започна да еволюира в недосегаеми до сега от нас нива, честно! (или поне така сме си записвали, докато сме си водели записки, опитвайки се да не изпаднем в пълен транс, водещ до пълно фактологично забвение – б.а.)

2000 and One от Амстердам, който също ни зарадва изключително много, когато краката ни вече взеха да дават първите признаци на потрошаване… А ни предстоеше още толкова много.

Около 05:38 Perc – несъмнено един от гвоздеите на вечерта, вече „избучваше кочината“, а ние тотално бяхме спрели да сме адекватни, обективни и емпирични. Истина е! А и какво да очакваме от артист с такава профилна снимка:

Perc (London, UK)

Според някои партито реално започна в 05:30 със сета на Perc. Много фенове, още повече вкусове и мнения, няма как… However… партито продължи с другите фаворити и хедлайнери на вечерта:

SHDW & Obscure Shape  – Techno, Electronic DJ дуото от Stuttgart, Germany, които явно всички очакваха. И ние, без да знаем грам за тях. Просто усещахме, че гвоздеят ще бъде забит (в краката, ушите, главите и т.н. на всички) накрая. Така и стана. Спомняме си само, че към 9:00 партито продължаваше (в интерес на истината то приключи точно в 10:00, даже и няколко минути след това…), а ние по това време се чувствахме влюбени в момиче със сини кичури на име Деница Великова, която не успяхме да намерим във фейсбук и която, за нещастие избяга нанякъде. Е, така е то в живота, смятам знаете…

По-долу можете да видите някои случайни коментари на фенове:

Адмирации за организаторите и артистите! И до следващия път (надяваме се). Лек ден, сладурчета <3!

Вижте също и: