Качеството срещу количеството BlabberMouf / Da Flowin’ Dutchman Tour

Качеството срещу количеството BlabberMouf / Da Flowin’ Dutchman Tour

3-та вечер. 3-то парти. 2-ра статия.

Така се случи, че подобрих слабия си рекорд от 2 поредни вечери само лайфове. Сега стоя нащрек за 4 последователни партита 😀 …Tрябва да надграждаме все пак! Ха-ха-ха.

Слава тебе, хип хоп господи, колегата ми The CrazyNinjaDoctor, се погрижи да ви разкаже за Hip Hop Souls, откъдето започна маратонът. После, в петък вечерта на 20-ти април, бях на едно по-джазово рапче, по-чилче, изпълнено от прекрасните Bobo & The Gang. И дадох фира в събота на BlabberMouf / Da Flowin’ Dutchman Tour в Mixtape 5 (чуй записа на DJambore.com On Air по повода и разбери кой стои зад IV Elements).

Ми аре, да започваме!

С влизането си в клуба бях изключително приятно изненадана да видя г-н BlabberMouf и EllMatic на супер симпатично обособен щанд с винили, дискове, тениски… и дори някакви аксесоари от Greengo. Мърч зона, представена лично от звездите. Не след дълго, с партито официално се започна. Като цяло не бяхме много хора. Но със сигурност бяхме правилните! (малка забележка: Супер яко, че в рамките на месец на българска сцена видяхме толкова много световни легенди… Ехо, организаторите, как да смогнем на всички събития, като ги правите едно след друго и кое от кое с по-яки артисти?).

Още от началото настроението ни беше на 6 в Mixtape 5, защото зад плочите не стоеше кой да е… A любимият DJ и рапър на всички – STARTERAS!!! Една любов за него и за сръчните му ръце! Той беше черешката на тортата във всяка песен. А траковете без скреч, сякаш бяха… просто празни.

Първите, грабнали микрофона, 082 стабилно ни загряха и после го предадоха на Секта, а после дойде ред за Петия час и хм… кой ли остана?

BLA-BBER-MOUF + ELLMATIC!!!!!!!!!!!!!!!!! Тук настъпи и промяна зад пулта, DJ Propo’88 пое управлението! Тези копелета ТОТАЛНО ни разбиха. Надявам се няма нужда да ви обяснявам колко добър е BlabberMouf и т.н. Обаче като видиш на живо какво се случва… Имаше моменти, в които просто спирах да скачам и впечатлено гледах какво прави този човек. На един дъх, ама някакъв огромен дъх ще да е, ти вкарва толкова много рими… Завива ти се свят да го слушаш само, пък не знам какво му е на него. Та, той само като се обръщаше към нас и ни говореше го правеше в ритъм и с рима. ЕБАСИ РАПЪРА, ЧОВЕЧЕ… Уникален. Никой не може да му стъпи дори на върха на нокътя на кутрето… Отделно, че с EllMatic имаха доста сходни гласове и това допринасяше за якото им изпълнение.

Момчетата от сцената нон-стоп ни даваха страшна енергия, която ние поемахме с цялото си същество и отдавахме още по сто. Представихте ли си какво беше? СИ-ЛА, ГО-ЛЯ-МА СИ-ЛА!!! И това само доказа твърдението, че не е важно да сме много хора, а да сме правилните!

За съжаление и хубавите неща рано или късно свършват… И на лайва му дойде краят… Вече с нетърпение чакам следващото участие на холандците на родна сцена и се надявам следващия път да сме повече! Не за друго, а да покажем, че са желани, че са слушани и подкрепяни!

Една любов за всички замесени! Имахме нужда от това. БЛАГОДАРИМ! <3