Jose Gonzalez след залез

Jose Gonzalez след залез

Понеделникът потъва, залезът изгрява и време настава за среща (гореща) с Jose Gonzalez

Колкото и добре винаги да сме подготвени (приготвени) за събитие (🙂 сарказъм?), един съществен, щракащ агент от DJambore.com крюто липсва… Ето защо и на мен първоначално ми липсва ентусиазъм. Само от време на време, със страх се гледаме с едноокия фотоапарат-пришълец, с който за пореден път ще влезем в несъприкосновение. Но какво пък, удоволствието преди всичко.

А то едно удоволствие… Рошава и схлупена, на сцената в Студио Орфей ме посреща Jessica Pratt. До нея е още някой, който свири на китара и се губи в преждата на пуловера си. Настройват ме към забрава и показват, че докато “висят” на сцената по някакъв самотен начин, могат да отключат различни взаимствания в публиката.

А тя си иска Jose Gonzalez. Необятно спокойствие преди появата му, което се запазва през цялата вечер (защото такъв е филмът), сгъстява пространството. Излиза сам. Разглежда бегло хората пред и отвъд сцената. Започва. Китара, коса, глас и нос, който създава и надушва състояния. Jose Gonzalez изпълнява саундтрака към собствения си филм и режисира действията на още действащи лица – двама перкусионисти, клавист и китарист.

Поклащане в телото и главата при разгадаването на CrossesLeaf Off / The CaveKilling For Love… На живо получавам и лепкав сърцетуп заради кавъра на Teardrop. Иска ми се да снимам, но го правя само във въображението си, защото фотоапаратът пришълец е ослепял, омагьосан от якия звук, изливащ се откъм червената светлина.

Продължавам да снимам мислено, дори и след биса – Heartbeats + Down The Line. Jose Gonzalez залезе толкова бързо, колкото и изгря. А нощта расте, но не старае… за да запечата миризмата на циганско лято, изпаряваща се дори от метрото. Щрак, щрак, щрак. Диапозитивът със записа на концерта на живо на Jose Gonzalez ще го запазя в шкафчето на дясното си полукълбо, за да го проявя, когато разбера защо музиката е самолечение…

https://www.youtube.com/watch?v=e8n-g5sB4sM