Из дебрите на Wrong Fest от 2013 до днес

Из дебрите на Wrong Fest от 2013 до днес

Седем неща, които да ти напомнят за Грешния фестивал точно преди Wrong Fest 2017

Разказва: Николай Мареков – човекът нечовек, който заедно с Руслан Русев създава WRONG стихии. Николай си спомня какво се е случило предишните 4 лета…

2013

Вечерта преди феста, към 22 часа, да копаеш еднометровия насип около стадиона на Въстаник Войнеговци, за да може сутринта камионът със сцената да мине. Ако трябваше да отговоря на въпроса в блога ниКак за първи път попадна на Wrong Fest?„, то отговорът щеше да е  –  с лопата.

в 23:02 ч. на следващия ден, по време на изпълнението на хедлайнера – Odd Crew – да обикаляш в „кръгова отбрана“, за да не би полицията да намери кой „е организаторът“ и да спре събитието. Модерна тема напоследък, стига Wrong Fest да не се провеждаше на една поляна извън село Войнеговци, което пък е на 2 км извън Околовръстното…

photo: Christina Dimitrova

2014

В 22:05 ч. на първия ден полицията все пак да те намери и да спре събитието, преди две от групите да са излязли на сцената. В резултат на което, да започнеш втория ден в 14:00 ч. с единия си хедлайнер – Superhiks и да го завършиш в 23:00 с другия си хедлайнер – Smallman.

2015

photo Grozdan Georgiev, DJambore.com

Да се преместиш най-после извън стадиона, за да не си на общинска собственост. По време на хедлайнера – Valley of The Sun да се изсипе такъв дъжд, че всичко да се разкаля. Хората обаче да не си тръгнат, а The Subways да ти кажат – спокойно, ако на Гласто не вали, то организаторите нарочно изливат вода пред някои сцени.

Докато предпоследната група Truckfighters пеят „I’m running out of fuel„, да ти изключи генераторът… няколко пъти. Не ставаше въпрос за липса на гориво, но шегата така и си остана. The Subways да не могат да излязат на сцената, но да се съгласят да се върнат 4 месеца по-късно в Mixtape 5, без допълнително заплащане.

2016

photo Grozdan Georgiev, DJambore.com

Juno Reactor да объркат цялата схема със саунд чек от два часа и половина. След това се сещаш, че те идват от 6 края на света и рядко се виждат. Всъщност, това не е било точно саунд чек, а репетиция.

Никола от ТДК да излезе с червена пола и ленена риза с два реда копчета и надпис „РОНГ ВЕСТ“. Публиката и аз да сме склонни да приемем всяка негова прищявка, макар само година преди това – на първия им концерт в Mixtape 5 – крещенето на Никола да те е изгонило на средата на сета им.

Да нямаш спомени от WRONG FEST 2017 би било кощунство! Затова събота яхай колелото, колата, влака или жената и се ориентирай към Войнеговските полета и музиката на Atomic Actors, МФортно Диско, The Big Nose Attack, VAN COCK , Mental Architects, Mary’s flower Superhead, Skoda, Milenita  и Monkey3.

Участвай в играта ни до 5-те септември (изключително), за да се снабдиш с покана…:)

Вижте също и: