Ishtar да ти изпее „Я кажи ми, Облаче ле бяло”

Ishtar да ти изпее „Я кажи ми, Облаче ле бяло”

20:00 ч. минава, а ние с нетърпение очакваме любимата на много българи певица – „Ishtar”. Още след първото си изпълнение, публиката беше заляна от комплименти и категорично си личеше, че за звездата България е голяма нейна слабост. От Ishtar разбрахме, че в последния й албум, който е на френски език, част от текстовете са написани от, известната с песента “Derniere danse”, певица –  Indila.

Aвтор: Антоанета Тончева

Пеейки от 14-годишна и продължавайки в същия дух и днес, на 47 годишна възраст, тази красива жена изглеждаше по-кръшна и лъчезарна от повечето ми наборки (които са на около 25 г.).

Успя да ни зарадва с почти двучасов концерт.

Нямаше подгряващи групи и изпълнители, но за сметка на това имаше много голямо разнообразие на сцената. На равно с нея, почти през цялото време, пяха и свириха двама симпатични и енергични мъже (по мое мнение испанци) на средна възраст на име Антонио и Сантиаго. Към края на музикалната вечер, след като преминахме от песни на английски, френски и испански, стигнахме и до изпълнения на арабски език. Тук се появи още един гост, който силно ми напомни с танцувалните си движения, на звездите от родния фолк.

Не мога да забравя да се похваля й с това, че по едно време се появиха и двама разсъблечени млади танцьори – Браво момчета, живнах щом ви видях! Като изключим светлините, които ми светеха в очите, бих искала да се похваля и с това, че чух много песни, които обичам и съм сигурна, че повечето от вас може би са забравили. Започвам от гръмкото заглавие „Diki diki”, от там към известната на всички „Habibi”, през купон като на „Carnaval”, кавър-а на „Frozen” на Мадона и това, което ми е най на сърце „Comme toi”.

Жена с етно звучене и невероятно излъчване, с петте си свободно говорими езика,  тя е една жителка на света, а не представитeлка на една нация. Доказано с „Я кажи ми, Облаче ле бяло” като за финал – песен, която сигурно много българи не могат да изпеят от край до край!