Outside It’s Raining But Inside It’s Wet

I Love The 90's 2014

Outside It’s Raining But Inside It’s Wet

За влагата от Обичам 90-те и момиченцата…

Ако си роден след 90-те, няма как да разбереш какво им е било на каките и батковците (да не станат вече съвсем лели и чичковци), които са нямали нито Wi-FI, нито Умни телефони, нито дори Фейсбук, докато са били тинейджъри. Струва ти се някак хем невъзможно, хем жалко? Ами, трябваше да ги видиш тези гъвкави дъртаци по време на третия етюд Обичам 90-те или I love the 90s в София. Музика винаги си е имало, просто носителите са различни. Звукът от лентите на касетките се е интегрирал като чип в мозъка… Компас, който не ти позволява да се губиш из времето.

Обичам 90-те за трети път.

Пред Фестивална жега от опашки и трепети. Шатри, минибусове, хотдози, момиченца. Sweet. Децата на 90-те, заедно с техните деца, чакат реда си за проверка на живо на East 17, C-block, Masterboy и E-Type. Ако си имал тяхна касетка, долавяш в чакането голяма доза р-р-р-романтика. Ако не – чудиш се какво пък им става на тези хора?

Влизане – завъртане в сферата на чудата яркост, пресъздадена от Elektrick.me. Наелектризиращо, масивно, но и задушевно. So strung out и C-block на сцената. Иху-у-у. Около 5 000 души в залата полудяват, а аз се чудя откъде толкова power – не в публиката, ами в изпълнителите. Keep moving като C-block

Вече всички от първа до четвърта младост са заредени, готови да… презаредят. Трипластовият екран им го говори и бичи Let Me Entertain You, а показва Маколи Кълкин, Рич от „Дързост и красота“ и прелитащи герои от Toy Story. Time is ticking away…

След носталгичната вметка на сцената нахлува NANA и също предизвиква времето – Let It Rain. Превъзбудената тълпа разбира, че ще има време и за I Love the 90s през лятото. На 9-ти август, в Лозенец, освен NANA касетката ще превъртят Джени от Ace of Base и ICE MC. Ех, да бяха партита, да ги опишеш…

Айде, настава време за East 17. Чипът в мозъка зацъка – предизвиква спомени за плакати, пуканки, шапки, видео записи и рев. Да, този раздиращ рев, когато си момиченце, а вашите не са те пуснали на заветната дата 31.07.1995 г. да слушаш (и най вече да гледаш) на живо Брайън Харви, Тони Мортимър, Тери Колдуел и Джон Хенди. Драмата явно е била жестока, защото вече 20 години не мога да си наваксам. Ама си личи, че вече не сме момиченца, а и те не са момченца. Останали в кюпа на East 17 са Тери и Джон, а основният вокал вече е Роби Крейг. Сещаш ли се за парчето му с Крейг Дейвид – Woman Trouble? Е, и то се чу на живо по време на Обичам 90-те, но в East 17 вариант.

„Лифтингосвали“ ли са се Тери и Джон, незнам, ама изглеждат като Лили Иванова на 40. Steam и култовия завършек на песента, който е в крак с времето – Outside It’s Raining But Inside It’s Wet. Май фенките на групата отпреди, вече са щастливо задомени. Около мен няма писклива истерия и подмятане на сутиени, а симпатични двойки, които се налазват в ритъма на Hold My Body. На тия двойки-девойки още им е wet. Избухвам е силна дума и не вярвах, че мога да я използвам за случая, ама май точно това направих на House of Love. Рев на кучета, размахвания на помощници. Everybody in the house of love, everybody loves the 90s.

Още няколко призива към времето – Thunder и как да не излезеш от тресящата се сграда, за да наблюдаваш друг спектакъл. Гръм, свeткавици, плискане на топъл дъжд. Spread your wings and fly.

It’s Alright. Още една неосъществена детска мечта, сбъдната на старини. Благодарение на Pucka&Pucko, които ще озарят DJambore.com с интервю. Скоро.

E TYPEСлед DJ set на сцената пък се появяват Masterboy. А стига, бе! Който не ги е видял на живо вчера, няма как да си представи такава картинка (разгледай снимки тук). Феновете продължават да са неудържими заради old school хитове като „Generation Of Love“ и “Land of Dreaming”. Дъх само за E-Type остана. Тези шведи са луди. Премигам и се радвам на изглеждащия и държащ се на сцената като металяга Bo Martin Erik Eriksson, който с хъс поднася eurodance парчета отпреди години. Няма такъв пич – куфее, наобиколен от две яки певици и лее Angels Crying…

Е, накрая и аз щях да се разрева (много мокър този текст:)), ама добре че валеше и се размина… Outside It’s Raining But Inside It’s Wet. Доста ще ни държи влага третото Обичам 90-те в София и така до август. Точно два месеца преди да станем чичковци и лелки.

 [flickr_set id=“72157645111548313″]

Вижте също и: