I got Fun Lovin’ Criminals On My Sunday

I got Fun Lovin’ Criminals On My Sunday

Can’t you see…? I got Fun Lovin’ Criminals On My Sunday.

RE: За една универсиадна ррромантична вечеррринка с обичащите фън-а рррецидивисти.

Едно време, когато карах борд в неостаряващия стил „падащо листо“, ми казваха „джъст фор фън-а“. След вчерашната вечер с FLC пак ми е евеър грийн посред зима и съм just for Fun Lovin’ Criminals. Колко много трябваше да чакам, за да ги слушам пак на живо, само аз си знам… След припомняне на пропуските в развитието и един Гейша микс (не от този с ракия и ром и бира) от зелен и бял чай, се изтипосвам пред зала Универсиада… за да почакам в неделната вечер не дядо Коледа, а триото Хюи, Брайън и Франк, с по-яките подаръци.

Преди това на сцената в тази романтична и епична зала (романтична, щото веднага се сещам за концертите на Selah Sue, Thievery Corporation…, а епична, заради незабравимото „intro“ преди концерта на The Exploited) се вихрят Der Hunds. Не са „мойте“, ама винаги съм си мислила, че са напористи и звучат готино; стараят се, а Боби „Косатката“ има басси гласа. Та, те добре си подгряват публиката и обират симпатии, докато аз съм сигурна, че за настройване към Fun Lovin’ Criminals най-добре ще паснат Panican Whyasker.

Както и да е, купонът си тече и на нас ни е добре… Към 21:09 ч. се изстрелва интрото на Star Wars заедно с три светлинни меча… 1, 2, 3. Ко? Stick ’em up punk, it’s the FUN LOVIN’ CRIMINALS! Почва се.. А аз съм застанала не там, където трябва. Явно традициите не са това, което бяха и фронт стейдж в дясно тук не работи. Просто нито се чува, нито се вижда ок.

С лежерно криминални стъпки отивам и слушам Up On the Hill. В синевата на зала Универсиада е the spot. И оттук се разлива цялата любов, за която Хюи (Пол?:)) не спира да говори и пее. А тя е от тая приглушено гангстерската, която не можеш я сбърка с друго.  Кеф ти джаз, блус; кеф ти жица, рап и дори кънтри (доколкото е възможно).

Ррромантика е и всички сме на вълна Smoke Em. Цунамираме, естествено на Scooby Snacks и завличаме хиляди пластмасови чаши във въздуха. And a wink that I found cute, and I said, ‘Baby, baby, baby’ . Всичко си тече към Love Unlimited. Положението е такова, че си мисля, че бялата мечка от музея на Витоша наистина ми е спасила живота… 🙂

Беше си Big Night Out! Такава, че даже бяхме възнаградени с три песни на бис. Така разбирам, че и на 50 можем да имаме цялото време на света и пак да се чудим що е любов… и има ли почва извън музиката…

Абе, както Ива написа – Fun Lovin’ Criminals са новите Stereo MC‘s. 🙂

 

Вижте също и: