FRISCO: The Den @ club Terminal 1

FRISCO: The Den @ club Terminal 1

Здравейте, приятели,

И ние бяхме на най-яркото парти за тази седмица – Frisco: Тhe DEN – Live at Terminal 1, любезно организирано от GRIME BG, за което ще ви разкажем. А и понеже мазалото беше пълно, а партито като цяло – изкърти! Та, в случай, че сте пропуснали или пък ви е любопитно какво е било, понеже сте били там, но не помните много – ето ви тази статия! (то, не че и ние много помним, де, ама… – б.а.)

Часът бе към 23 без малко, а на нас ни бе лошо (на групички) пред входа на Terminal 1. Влязохме, за да се разведрим на музикалната селекция, която вече течеше с пълна сила, благодарение на FNKZ, който не ни щадеше въобще (адмирации, за което – б.а.). Повече за FNKZ на неговия Mixcloud и Soundcloud профили, където има какво да чуете, ако сте почитатели на тъмния UK vibe 🙂 .

Не мина много време и на сцената изскочиха и нашите момчета Chibook-а и Jahmmi Youth, които изцепиха каквото си поискаха, включително добре познати на всички тракове като Тигър (oneshoot-а на Chibook-а), няколко от MASH UP Medley-тата (ако се не-лъжем; чуй 1, 2 и 3 от поредицата, има защо – б.а.), както и фрийстайл импровизации на воля, както само те умеят добре. Помним само, че и Любчо, ака MC HEMA, се появи за малко на сцената, за да направи каквото трябва, когато трябваше. И ако изключим не добре работещия един микрофон по едно време (за което артистите не бяха виновни), всичко останало от изявата на нашите момчета беше меко казано на ниво. Тоест, вкараха ни вайба, както си трябва, а за вас не знаем…

Малко по-късно еуфорията на публиката логично ескалира, тъй като на сцената бяха не кои да са, а самите Frisco aka BigFris и Shorty, подкрепени от DJ Maximum и DJ Sir Corey. Boy Better Know – BBK  in the building (огън и сирени – б.а.)!!! Черна магия или по-скоро – енергия се изля върху жадните за dark UK grime bass фенове. На живо чухме Them Man There, Out Here, Darkside (ако се не лъжем), Funny, Get Greazy и други класики, както и по-нови тракове като It‘s Changed и по-лирични Карибски хитачки като Walking With Elephants. Огромно впечатление ни направи и живото изпълнение на Athlete – един от последните убийствени проекти на лейбъла BBK. И всичко останало като цяло, затова няма да изпадаме в излишни подробности. Само да вметнем, че българските фенове не са много „на ти“ с UK лириките, така че, всеки път като ни подаваха микрофона беше леко сконфузно, ама айде, ще се поправим за в бъдеще, надяваме се.

Освен живата програма, за която се погрижи официалният диджей на лейбъла DJ Maximum, много добро впечатление ни направи и селекцията на DJ Sir Corey, с която партито продължи след нея. За първи път от доста време насам, партито след живота програма, вместо да замре, дори се и оживи и продължи така с пълни обороти до към 05:00. Може би причина за това имаха и самите Shorty и Frisco, заедно с DJ Maximum, които вместо да се оттеглят в бекстейджа, решиха да се социализират с феновете и скокнаха от сцената в тълпата с вече преполовена бутилка Henessy. И започнаха едни танци…

Направи ни впечатление и Shorty, за който не знаехме много, но определено ни взриви с темперамента и поведението си (истински купонджия – б.а.), докато Frisco сякаш не му беше толкова на кеф, или поне не се усмихваше. Може би въпрос на имидж, а и има ли значение? Важното бе, че Frisco си беше сложил златните грилове, специално като за пред българската публика, което никак не е малко, не мислите ли…

И така, с много танци с ямайски и тропически привкус, приключи The Den – grime ивент, случващ се ежемесечно в Лондон и провел се за първи път извън границите на Обединеното кралство. А именно – в клуб Terminal 1, София, България, което никак не е малко, като постижение. Вижте това видео, което Frisco шерна от личния си профил, за да разберете какво сте пропуснали. И другия път да сте на линия, ако сте истински фенове, окей?

Довиждане и до скоро, приятели! Сигурни сме, че GRIME BG ще има с какво още да ни изненадат и за напред. Останете на вълната!

Peace, Love and Unity!

The Den last night in Bulgaria was emotional 😢 Big up @shortybbk @maximumbbk @sirdjcorey pure fire 🔥

Публикувахте от **FRISCO** aka "BIG FRIS" (Boy Better Know Camp!!)* в Петък, 11 май 2018 г.

Вижте също и: