Филмът The Cure

Филмът The Cure

Колко пъти сте гледали як филм, защото в него се крие любима мелодия на The Cure? Песните им звучат в над 70 филма, а тук броим само до 5 и чакаме заветната дата 4 юли 2019 г., когато ще се филмираме заради участието им в EXIT Festival.

Това лято The Cure ще обиколят още много европейски фестивали, като NOS Alive 2019.

The Crow

Бледо лице, черна коса, опушени очи и боядисани устни. Сходствата между главния герой на The Crow, който беше славно представен от Брандън Лий и фронтмена на групата, Робърт Смит, са невероятни. Темата на филма, любовна история, обвита в тъмен воал, също се вписва в повтарящите се мотиви на The Cure – затова не е изненадващо, че можете да чуете “Burn” в началото на филма!

He’s Just Not That Into You

“Friday I’m in Love“, любимата и известна на всички песен, която е създадена още 1992 г., е в центъра на много холивудски хитове. Основна тема е и в “He’s Just Not That Into You” от 2009 г.

Just Like Heaven

Филмът “Just Like Heaven” има същото заглавие като песента на групата, използвана в него. Защо The Cure са толкова често включвани в романтични комедии? Защото разказват преживяни от всеки истории по необикновен начин. Като на кино…

It

Миналогодишният хитов филм “It” е римейк на прочутото произведение на изкуството на Стивън Кинг. Филмът, отговорен за много клоуно фобии, използва песента “Six Different Ways”. Тази “сладка” и закачлива песен със своето миловидно интро прекрасно засилва контраста между детската невинност и невъобразимите ужаси, пред които са изправени героите. Кой наду червения балон?

The Wedding Singer

Адам Сандлър, звездата на филма, признава, че слуша The Cure, докато пише сценария. Във филма главният герой Роби слуша “Boys Don’t Cry“, докато лежи в леглото, съкрушен от раздялата с годеницата си. Винаги емоционални, винаги честни, The Cure са перфектният избор за тази романтична комедия.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!