Festival in the Nature… като за първи път

Festival in the Nature… като за първи път

Здравейте, прЕАтелчета,

Наскоро се завърнахме от Festival In The Nature 2018, от който все още ни държи влага (по-скоро – вибрации). За нас самото изживяване беше специално и поради факта, че никога не бяхме ходили на предишни издания на феста, нито бяхме били път до Стара Загора. А и поради факта, че от скоро, сме изключителни фенове на техно / денс музиката.

Та, подробностите – долу:

  1. Четвъртък [19/7/2018]:

Пристигнахме на територията на фестивала около 21-22 ч., малко преди стартирането на самата музикална програма. Time table-ът (по непотвърдени данни) за първата вечер накратко бе следния:

22:00 – ?? StefaK

?? – ?? Cinnamint

?? – ?? Stefan Goldmann

Направи ни впечатление, че line up-ът на артистите не бе добре разпространен на страницата на ивента и като цяло, организаторите сякаш нарочно страняха от обявяването на каъвто и да ред и timeframe за сетовете на отделните артисти. Сигурно целта бе да се концентрираме върху музиката като цяло, а не да следим, например кога стартира определен артист и т.н. Добавяйки и факта, че в местността на фестивала (Барите, гр. Мъглиж, на около 10 км северно от Стара Загора) GSM обхват нямаше, не ни оставаше нищо друго, освен… да се концентрираме и насладим на музиката и самото изживяване, за което бяхме дошли всъщност (нали? – б.а.). Така и направихме! И все пак, си струва да отбележим, че първият ден на фестивала стартира доста семпло, на поляната около нас с мъка преброихме повече от 5-6 палатки. Което бе тотално променено още от сутринта на втория ден (който решихме да прекараме в Бургас, Сарафово, връщайки се директно за тотално преобразената втора вечер на фестивала). И все пак, няма как да не отбележим присъствието в програмата на интернационален гост (и наполовина българин – б.а.) – Stefan Goldmann (website), който ни зарадва с разнообразен сет, и съвсем очаквано сряза лентата и вдигна летвата на фестивала, като цяло. Артистите преди него също ни направиха добро впечатление, просто поради реда, в който бяха поставени, ни е трудно да споделим конкретни спомени.

  1. Петък [20/7/2018]:

Time table-ът в петъчната вечер, в общи линии, бе следният (благодарности на Momchil ShishkovFactuaww):

20:30 – 22:30 Hristomir

22:30 – 00:30 Factuaw

00:30 – 02:30 Antoni Andonov

02:30 – 04:30 Peppou

04:30 – 06:30 Enzo Siragusa

06:30 – 08:30 Dimitri Monev

08:30 – 10:30 – Avgustin

Накратко, втората фестивална вечер беше размазваща откъм музика и много добре планирана. Завърнахме се на фестивала по време на сета на нашия прЕАтел Factuaw (22:30 – 00:30), който бе последван от Antoni Andonov (00:30 – 02:30) и Peppou (02:30 – 04:30), чийто сет сякаш ни направи най-силно впечатление. По думите на други фенове пък, именно Dimitri Monev (06:30 – 08:30) бил TOP-ът на вечерта, който „излезе от черупката си, завръщайки се към един негов малко по-стар стил на пускане“, с който просто „разцепи мрака“ (и краченцата ни – б.а.). Според други пък, именно Лондончанинът Enzo Siragusa (04:30 – 06:30), безспорно един от хедлайнърите на фестивала, се изяви най-добре, пускайки „супер стегнато и прецизно“ (виж/чуй това видео)

Вечерта бе финализирана от  Avgustin, който ни забавлява от около 08:30 до към 11:30 – 11:45 (доста извън официалната програма), продължавайки инерцията, набрана вече от Monev, със супер динамичен сет от 125-126 bps грууви тракове.

  1. Събота [21/7/2018]:

Програмата за финалната и върхова за фестивала съботна вечер, накратко бе следната (благодарности на Златена Анеталз):

?? – ?? Prŭskalo Ensämble

?? – ?? Kiril Dimchev

?? – ?? Anton Pau

21:00 – 23:00 Gentle Dub

23:00 – 02:00 Svet

02:00 – 05:00 Alexandar Kyosev

05:00 – 08:00? Barac

На повечето от феновете, по-силно впечатление направиха дуото Prŭskalo Ensämble, както и изключително динамичният сет на нашето момче Anton Pau (пускал супер стилен housetech).

Ние, като едни образцови деградета, обаче, проспахме програмата до около 00:30 и се появихме на „дансинга“ около 01:00 след полунощ, по време на сета на Svet (23:00 – 02:00). Svetozar Lebedyev, родом от Украйна, израснал в UK, но понастоящем живеещ и творящ в Берлин (радваме се за него най-благородно – б.а.) разчупи със synth-препратки, а дори и „вмъкна“ 2 – 3 break beat трака, за разнообразие. Като цяло, той бе първия артист, който ни впечатли за последната вечер и съвсем на място ни върна „в купона“ след дългата ни дрямка.

Последва нашето момче Alexandar Kyosev, за когото всички ми говореха от предишните вечери. Ако трябва да сме абсолютно честни обаче, сетът му ни „влезе“ малко приспивно. Според едни именно Ал. Кьосев спаси положението, според други точно той обаче бе „най-слаб“ в селекцията си (с изключения на b2b програмата по-късно, в която адашът пръсна! – б.а.). На нас ни направи впечатление ясно изразената градация на темпото и енергията в сета на Кьосев, и все пак, такъв сет може би бе по-подходящ за по-ранните часове на вечерта…

Около 05:00 DJ пултът бе очаквано превзет от Barac – гвоздеят на вечерта, за който всички ми говореха. И имаше защо. Лудият румънец пръсна мрака, сцепи кочината, разлюля планината и елегантно трансира (в танци) феновете, чиито душички преливаха от щастие и любов (съдейки по себе си и околните – б.а.). За кратка референция към деликатното музикално пътуване, което ни спретна Barac, ударете по едно ухо/око на това видео. И много други, по стената на ивента, разбира се.

Между 08:00 и ранните обедни часове в неделя, съвсем логично последваха b2b сетове от 2-ма диджеи – първо бе Alexandar Kyosev b2b Svet, последва Svet b2b Barac (чието общо изпълнение си беше чиста звукова и енергийна бомба – б.а.), Svet b2b Alexandar Kyosev (чието общо  изпълнение не отстъпваше на предходните двама, тук Кьосев ни зарадва с това, което очаквахме – б.а.), а малко по-късно пак пуска Anton Pau и други, които просто вече не помним, изтощени от танци и напиращата жега. Последва цамбурване в хладната рекичка и обедна дрямка, преди да съберем багажа и да се отправим към мрачен Мордор, aka Hate City of Sofia ☹…

И тук разказът ни, приятели, за жалост приключва. До следващото парти! Обичайте се!

P.S. Благодарности за помощта на: Momchil ShishkovFactuaww, Златена Анеталз, Stilian Ianev (Thrust), Смокиня Георгиева и Mery Adam.

снимки: Жени Михайлова – FB, Instagram, Behance