White Rabbit Festival 2019

Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

White Rabbit Festival 2019

Третото издание на градския фестивал White Rabbit идва на 6 и 7 юли 2019 

Белият Заек трансформира отсечка от софийската улица „Иван Вазов“ от синя зона в творческо пътешествие, водено от фантазията на талантливи артисти и актуални градски теми. 

Фестивалът за музика и изкуство се завръща с характерното си новаторско и провокативно съдържание и ще представи музиканти, съвременни артисти, диск жокеи, дизайнери и други смели визионери. 

В двата дни на събитието улицата ще се превърне пъстър дом за съвременно музикално и визуално съдържание. Заведенията и галериите в отсечката, временно поемат функцията на “изложбени зали”. Така улицата, освободена от автомобили, остава пряк свидетел на изживяването наречено “Бял заек”. 

Тази година музикалната сцена се измества на гърба на Народния Театър “Иван Вазов”. Така пешеходната зона на фестивала се разширява по ул. “Иван Вазов” (от ул. “Георги Бенковски”) до ул. “6-ти септември”. Като партньорски локации към фестивала се включват ресторант CheckPoint Charlie, клуб TELL ME, One Gallery и клуб Carrusel. 

На дневната музикална сцена ще се качат Kan Wakan, DAYO, Mila Robert, Лили Гелева и Мартин Костадинов, Disco Comrades, 1000 names, Kontroversi, Charlie, Timoshenko, Ebbesen и Funkusion, а нощната програма на Заека продължава и в късните часове в TELL ME с британците Crazy P и клуб Carrusel със специален гост Guy Williams в събота и 80s Clash и Elma в неделя. 

Отделно от музикалната програма, се подготвят представяния, пърформанси и изложби от ONE Gallery, SARIEV GALLERY, the fridge, СОПА и Sito Studio

За детската публика ще има арт работилница с Muzeiko.

За повече информация следете събитието във Facebook тук

Проектът е финансиран по Програма “Култура” на Столична община. 

Нощната програма на Заека следете тук.

юли 06 2019

Детайли

Начало: юли 6 @ 10:00
Край: юли 7 @ 22:00
Цена: FREE
Събитие Tags:, , , ,
Събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/620631728444674/

Място:

White Rabbit Festival

ул. Иван Вазов 1
София, Bulgaria

+ Google Map