Vataff Project : Album Launch – club MAZE – 23.02

Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

Vataff Project : Album Launch – club MAZE – 23.02

Vataff Project тръгват на национално турне с новия си албум

Solьmen’ ще звучи на живо в седем български града

Думата “Vataff” има аналог в степните езици и в Близкия Изток / vatekh, fatakh / и означава “водач”. В българския фолклор лидерът на калушарите също се нарича ‘vataff’.
Тези водачи са фолклорно наследство от древно елитно общество на воини. Извършват религиозни култове, в които имат способността да пречистват и да лекуват чрез специална музика.

Музикантите от Vataff Project също имат свойството да пречистват с музикатата си. Електроника и акустични етно инструменти от цял свят се смесват в завършено индивидуално звучене, а проектът непрестанно се развива, търсейки нови форми и състояния. Новият албум ‘Solьmen’ включва осем парчета, вдъхновени от различни пътувания и записани в студиото на Виктор Маринов в Родопите.

В момента музикантите репетират интензивно в студиото на Веселин Митев в София и  тази седмица тръгват отново на път заедно. На 15 февруари от Габрово започва националното турне на Vataff Project. Новият албум ще посети също Велико Търново (16.02), Русе (17.02), Варна (18.02), Пловдив (24.02) и Бургас (25.02). Софийското представяне на родопския охлюв (звучната дума ‘сольмен’ означава „охлюв“ на родопски диалект ) е на 23 февруари в клуб MAZE.

Визията на Vataff Project е дело на художника Венелин Шурелов – доцент в програмата „Дигитални изкуства” към НХА. Той ще се включи в live performance-a на новия албум  в MAZE, а по време на турнето в останалите градове, публиката също ще може да се наслади на проекциите на визиите му. Ето как “изглежда” второто парче от ‘Solьmen’.

„Водачите“ от Vataff Project са ни добре известни. Познаваме Веселин Митев (дудук, фояра, ней) от Исихия и Kayno Yesno Slonce, Росен Захариев (флюгелхорна, тромпет, перкусии) от джаз проектите FlyWeToTheMoon и Metaфоrmoza. Антон Карадимчев (китара и вокали) се изявява в театралните и музикални среди на берлинската и софийската ъндърграунд сцени. Всички техни стилове се сливат умело от електронния лайв акт на двигателя на проекта – Виктор Маринов.

‘Solьmen’ е достъпен за закупуване онлайн в платформите Bandcamp, Spotify, iTunes и Amazon, може да се намери и в избрани локации с музикални щайги на Fusion Embassy

февруари 23 2017

Детайли

Начало: февруари 23, 2017 @ 21:00
Край: февруари 24, 2017 @ 03:00
Цена: 7лв.
Събитие Tags:,
Събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/606337459564874/

Място:

maze

Ул. Христо Белчев 1
София, България

+ Google Map

Visit Venue Website