Thy Art Is Murder /AUS/ live in Sofia

Зарежда Събития

Thy Art Is Murder /AUS/ live in Sofia

Aвстралийската екстремна метъл сензация THY ART IS MURDER идва за първи път в България за концерт през лятото на 3 юли в стoличния клуб *Mixtape 5*.

Thy Art Is Murder (TAIM) са деткор / дет метъл група създадена в Сидни, Австралия през 2006г. Музиката им често бива описвана като форма на екстремния метъл, познат още като ‘деткор’, който обединява елементи на дет метъла и метълкора. Вокалистът на групата – CJ McMahon споменава в интервю, че лично за самата група, вдъхновението и музикалното влияние на текстовете на музиката, и на ‘live‘ перформънса са повлияни от групи като Behemoth, MeshuggahDecapitated. Именно Behemoth са групата, която е оказала най-голямо влияние на стилът на Thy Art Is Murder, като самия McMahon я определя като „най-добрата група на планетата“. По стил, TAIM често бива сравнявана с The Black Dahlia MurderMorbid Angel & Cannibal Corpse.

Към днешна дата TAIS имат издадени 4 дългосвирещи албума и 3 ЕП-та. Последният им албум се казва ‘Dear Desolation’ и беше издаден през август 2017г. от Nuclear Blast. Канадското списание Exclaim! определят този албум като “най-силният от 4-те“, и споменават, че с него,  групата се е насочила към по-традиционното дет метъл звучене. В албумите си, групата често набляга на текстове с тематики засягащи анти-екстремизма, анти-религиозността, войните, алчността, правата на животните и като цяло ненавистта към религиите.

Освен, че Thy Art Is Murder забиват на най-големите метъл фестивали в света, групата има и общи турнета с формации като Architects, Meshuggah, DecapitatedWhitechapelMiss May IBeing As An OceanAfter The BurialRings of SaturnBorn of OsirisFallujahCarnifexFit For An AutopsyDying FetusEmmureMemphis May FireObey The BraveThe Word Alive и още много други.

Билетите струват 25 лв. и могат да бъдат закупени от мрежата на www.bilet.bg, както и на всички каси www.bilet.bg/каси и магазини На Тъмно. В деня на събитието и на място ще струват 30 лв.

Вижте също и:

юли 03 2018

Детайли

Date: юли 3
Time: 20:00
Цена: 25лв.-30лв.
Събитие Tags:, ,
Събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/965100523646055/

Място:

Mixtape5

пл. България 1
Sofia, 1414 Bulgaria

+ Google Map

Visit Venue Website