The World of Video Game Music

Зарежда Събития

В програмата се включва и музика от Assassin’s Creed: Rogue от Елица Александрова, а солистка за вокалните партии ще бъде Весела Делчева

Силно българско присъствие се оформя в програмата на концерта „The World of Video Game Music“ на 14-ти март от поредицата „Музиката на Америка“. Организаторите от „Кантус Фирмус“ обявиха включването на още едно българско име в програмата – музика от играта „Assassin’s Creed: Rogue”, създадена от Елица Александрова. Тя ще бъде четвъртият гост-композитор на концерта, заедно с Нийл Акрий, Пенка Кунева и Борислав Славов, които също ще присъстват. Събитието ще се състои в зала „България“ от 19:30 ч. и се организира със съдействието на Фондация „Америка за България“.

Елица Александрова е утвърдено име като композитор и звуков дизайнер във фирмата за разработване на видео игри Ubisoft – София Тя е също и пианист, арфист и аранжор. Вече над 20 години тя участва в реализирането на множество музикални проекти – от създаването на звуков дизайн и оригинална музика за различни игри, до композиране на музика за танцов спектакъл и късометражни филми. Други заглавия на игри с нейна музика са “Ghost Recon: Shadow Wars”, “Fashion Designer” за Nintendo 3DS, “Tale of Etria”.

Програмата се оформя от избрани характерни откъси от популярните видео игри World of Warcraft, StarCraft II, Uncharted 2, Diablo III, Prince of Persia, Divinity: Original Sin 2, Lord of the Rings Online и други. Те ще бъдат изпълнени от голям симфоничен състав на Оркестъра на Класик ФМ радио с диригент Ейми Андерсън от САЩ. Композиторът Нийл Акрий също ще се качи на диригентския пулт, за да представи своите пиеси от програмата. Допълнителен колорит в оркестровия звук ще внесе талантливата певица Весела Делчева, която ще изпълнява вокалните сола в някои от пиесите. Особено важно е нейното участие за въздействащите откъси от играта Everybody’s Gone to the Rapture от Джесика Къри, както и за музиката на Елица Александрова.

Весела Делчева е сред обещаващите млади попълнения в Националния музикален театър „Ст. Македонски“. Тя е изпълнявала водещи роли в редица постановки на мюзикъли, а през настоящия сезон играе ролята на Бети Шифър в спектакъла „Булевардът на Залеза“. Певицата е работила като вокален педагог в телевизионния формат „X factor“ и е участвала в българските финали на конкурса „Евровизия“ през 2007 и 2009 г.

Билетите за концерта на 14-ти март са на цени от 20 до 50 лв. и са в продажба на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“, както и онлайн на Ticketsbg.com.

ОЩЕ НОВИНИ ЗА СЪБИТИЕТО:

Светът на видеоигрите ще оживее в мултимедиен концерт с оркестъра на Класик ФМ радио 

Светът на видеоигрите ще оживее в мултимедиен концерт с Оркестъра на Класик ФМ радио на 14-ти март т.г. Събитието „The World of Video Game Music“ е част от осмия сезон на цикъла „Музиката на Америка“, представен от „Кантус Фирмус“ и Фондация „Америка за България“. В програмата са събрани атрактивни музикални откъси от любими на геймърите заглавия като World of Warcraft, StarCraft II, Overwatch, Uncharted 2, Diablo III, Super Mario, Gears of War 2, Fallout 4, Call of Duty, Lord of the Rings Online, Everybody’s Gone to the Rapture и други. Парчетата в програмата са много разнообразни по характер и продължават най-добрите традиции на оркестровата филмова музика. Партитурите са създадени за продукти на водещите компании в тази индустрия: Ubisoft, Activision, Bethesda, Sony, Microsoft, Larian Games и други. Изпълненията ще бъдат илюстрирани с прожекция на образи от игрите на голям екран в залата. Основен диригент на концерта ще бъде Ейми Андерсън от САЩ, известна с работата си като музикален директор на концертната продукция „Legend of Zelda: Symphony of the Goddesses“. Андерсън е гостувала на пулта на редица елитни оркестри в цяла Европа, Канада, САЩ и Мексико.

Концертът „The World of Video Game Music“ е уникално събитие за българския концертен живот и повечето партитури ще прозвучат премиерно у нас. На живо в залата ще присъстват трима композитори. Един от тях е Нийл Акрий, допринесъл за партитурите на World of Warcraft, Diablo III и редица други хитови заглавия. Той ще участва в концерта и като диригент на своите произведения.

Специално за събитието от Лос Анджелис ще пристигне и българката Пенка Кунева с много успешна кариера на композитор и оркестратор в Холивуд, музикален автор на играта Prince of Persia, включена в програмата. Тя има активна роля в подготовката на събитието чрез личните си контакти във филмовата и компютърна индустрия.

Още един български акцент в концерта ще бъде музиката от Divinity: Original Sin 2, отличена с няколко престижни награди за 2017 г., сред които Game of the Year от британското списание PC Gamer. Създателят на музиката Борислав Славов (Glorian), който също ще присъства, е в авторския екип и на игрите Crysis 2 и Crysis 3, и е работил в сътрудничество с Ханс Цимер, Лорн Балф и др.

Билетите за концерта на 14-ти март са на цени от 20 до 50 лв. и са в продажба на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“, както и онлайн на Ticketsbg.com. 

 

Вижте също и:

март 14 2018

Детайли

Date: март 14
Time: 19:30 - 21:30
Цена: 20лв.-50лв.
Събитие Tags:,

Място:

Зала Бълагария

ул. "Аксаков" №1
София, Bulgaria

+ Google Map

Visit Venue Website

Организатор

Cantus Firmus
Website: Visit Organizer Website