Нови рими, ново кино в Club VOID

Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

Нови рими, ново кино в Club VOID

Лятно турне на Неконформистката алтернатива / The nonconformist alternative в Club VOID

В края на месец юни Неконформистката алтернатива представя една наистина алтернативна програма. Обичайно селекциите ни са съставени от късометражни филми, но този път ще ви покажем подбор от друга кратка визуална форма, която никога не се прожектира на голям екран. Тя е хибрид между музика, поезия и кино. Резултат е от една зараждаща се засега почти незабелязано субкултура от автентичен ъндърграунд извън музикалните компании, разпространявана единствено онлайн и в този смисъл наистина независима.
И да, става дума за съвременен български хип-хоп, но не такъв, който е по-близък до друг „музикален“ стил с ориенталски елементи или е сляпо подражание на западния мейнстрийм, а такъв, в който има истински емоционален заряд и силно послание. Автентичен антипод на бездушието, примирението, отчаянието, негативизма и страха. Той е закономерният резултат, когато имаш какво да кажеш и знаеш как.

Програмата се препоръчва за всички, които вече имат някакъв поглед върху алтернативния български рап, но още повече е за тези, които изобщо не подозират за съществуването му.

Куратор на програмата: Янчо Михайлов

29-ти юни, четвъртък, 21:30
Продължителност: 76 мин
Вход: 5 лева

Благодарение на авторите на филмите, на зрителите и на нашите партньори приходите от прожекции на програмите на “Неконформистката алтернатива” се събират в независим фонд за подкрепа на филмови проекти.
Новият филмов конкурс ще бъде обявен в края на септември.

юни 29 2017

Детайли

Date: юни 29, 2017
Time: 21:30 - 23:30
Цена: 5лв.
Събитие Tags:,
Събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/1488751164501679/

Място:

София,

+ Google Map