Най-добрият брас квинтет на Италия показва майсторство с музика от Ренесанса до нашето съвремие

Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

Най-добрият брас квинтет на Италия показва майсторство с музика от Ренесанса до нашето съвремие

ITALIAN WONDERBRASS ще изнесат концерт в „Европейски музикален фестивал“ на 18 май

Най-добрият брас квинтет на Италия ще покаже своето майсторство пред българската публика с музика от Ренесанса до нашето съвремие. Ансамбъл ITALIAN WONDERBRASS гостува с концерт в „Европейски музикален фестивал“ на 18 май от 19:30 ч. в столичната зала „България“.

Квинтетът е създаден през 2006 година и бързо печели признанието на публиката и специалистите, които го определят като „най-добрият млад брас квинтет в света“. В състава участват музикантите Джулиано Зомерхалдер (тромпет), Омар Томазони (тромпет), Хорхе Монте де Фес (валдхорна), Габриеле Маркети (тромбон) и Хавиер Кастаньо Медина (туба). Всеки от тях има активна кариера като солист и член на елитни европейски оркестри като Концертгебау Амстердам, Оркестър на „Ла Скала“ Милано, Национален оркестър на Испания, Гевандхаус оркестър Лайпциг и др.

За изявата си в София ITALIAN WONDERBRASS са подготвили оригинални пиеси за брас квинтет, както и транскрипции на популярни оперни и оркестрови творби. „Ще усетите истинския италиански дух и ще почувствате топлата прегръдка на звука от духовите инструменти, с които за час и половина, изпълнени с музика, ще обиколите Италия и Централна Европа“, споделя в интервю за Classic FM  радио Габриеле Маркети – тромбонистът на квинтета. Концертът на ансамбъла ще започне с музика от 16-ти век, създадена от Джовани Габриели и Лука Маренцио. След това идват откъси от забележителния цикъл „Изкуството на фугата“ на Йохан Себастиан Бах, както и адаптирани за квинтета арии от оперните шедьоври „Селска чест“, „Палячи“ и „Бохеми“. Композиции от съвременните автори Л. Бърнстейн и Л. Паул допълват стиловото разнообразие на програмата, а пиесата „Bel Canto“ от Фабиано Фиоренцани е написана специално за състава.

Билетите за събитието са на цени от 10, 15 и 20 лв. Продажба – на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“ и онлайн на ticketsbg.com

Концертът се организира със съдействието на Италианския културен институт. „Европейски музикален фестивал“, представен от „Кантус Фирмус“, е включен в Календара на културните събития на Столичната община за 2018 г. Съорганизатор на фестивала е Министерството на културата.

Вижте също и:

Великият цигулар Гил Шахам идва за първи път в България през януари 2017-та година
Студентският симфоничен оркестър на НМА с концерт в „Европейски музикален фестивал“ 2017
Двама концертмайстори ще бъдат солисти на Оркестъра на Класик ФМ радио за откриването на новия сезон
Максим Ешкенази ще дирижира новата звезда Алекси Кени
„Далия“ квартет от Испания гостува за първи път в България на „Европейски музикален фестивал“ 2018
Концертът Cinema Violino ще се състои в памет на Катя Попов
май 18 2018

Детайли

Date: май 18
Time: 19:30 - 21:00
Цена: 10лв.-20лв.
Събитие Tags:, ,
Събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/772622356460805/

Място:

Зала България

ул. "Аксаков" №1
София, Bulgaria

+ Google Map

Visit Venue Website

Организатор

Cantus Firmus
Website: Visit Organizer Website