Музикален купон на София Филм Фест

Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

Музикален купон на София Филм Фест

Традицията повелява – филми през деня, музика през нощта!

Предстоят кинокупони с Kottarashky & The Rain Dogs, ФИНЛАНСКИЯ Ykspihlajan Kino-orkesteri,  Julieta Intergalactica,  No G.D.M. & Terreshkova и една Trainspotting вечер!

Започнал като фестивал с акцент върху музикалното кино и музиката, и до днес във всяко издание на София Филм Фест и двете форми неизменно присъстват! И тази година не е изключение! Мястото е добре познатият фестивален център – Matti’D, който наскоро се трансформира в зала за събития „В парка” (над кино „Люмиер”), а музикалните вечери продължават до 16 март, без почивка!

**

No G.D.M. & Terreshkova (12.03)

Вдъхновена от културата на dance музиката, аудио селекцията на отявлените и обсебени меломани No G.D.M. & Terreshkova не познават стилови граници. И старите, и модерните музикални произведения са приветствани – без значение дали са от златните години на диското, осемдесетарското итало, new wave или synthpop теченията, пионерите на ранната електроника, електроклаша или хауса. И все пак, не се заблуждавайте! Tанците и дискотеките не са всичко… не се учудвайте ако някой химн на Rolling Stones или любимо парче на Depeche Mode си прокрадне път. Както дуото споделя: „Mузиката е отговорът! Тя е ключ към многоoбразието и толерантността спрямо околните!“

**

Ykspihlajan Kino-orkesteri  (13.03)

Актрисата и певица Oona Airola пристига директно от Финландия и води със себе си малката музикална формация YKSPIHLAJAN КИНО-ОРКЕСТЪР за една незабравима вечер, изпълнена със скандинавска акустика. Бендът ще придружава прожекцията на филма „НАЙ-ЩАСТЛИВИЯТ ДЕН ОТ ЖИВОТА НА ОЛИ МАКИ” на режисьора Юхо Куосманен, в който Oona участва. Очаквайте нe по-малко от синематографичен фънк, джаз ритми, реещи се етно мотиви и красиви северни гласове.

Представянето на YKSPIHLAJAN КИНО-ОРКЕСТЪР у нас е част от програмата на Посолството на Финландия за отбелязване на 100-годишнината от обявяването на независимостта на страната. През 2017 година се навършват 100 години от обявяването на независимостта на Финландия. Едновековният юбилей на страната ще бъде честван в цяла Финландия и в повече от 60 държави по света. Тържествените събития включени в официалната програма са плод на усилията както на финландците, така и на приятелите на страната и ще бъдат обединени от обща тема – „Заедно”. През 2017 година финландците ще планират своето бъдеще заедно, ще се наслаждават на специалитети от националната кухня заедно, ще ходят на сауна заедно, ще спортуват заедно, ще посещават изложби, музикални и театрални представления заедно, ще се любуват на финландската природа, ще си припомнят делата на прочути свои сънародници. Заедно.”

**

Julieta Intergalactica (15.03)

Ако се чудите откъде произлиза персонажът Julieta Intergalactica, вгледайте се в илюстрациите на поп арт дизайнера Ясен Згуровски, и ще разберете; оживял герой от цветните психаделични, но и романтични рисунки на артиста. Такава е и музиката на Julieta – микс от електро и поп кич, през инди денс до модерно диско. Пригответе се за клошарски блясък на високи токчета и чаша мартини в ръка.

**

Kottarashky & The Rain Dogs (16.03)

Kottarashky & The Rain Dogs  несъмнено са едни от най-горещите имена на българската музикална сцена днес! Със своя автентичен, дори класически поглед върху етно звученето на България, бандата се рее между балкански фънк и блус, и соул и рок от шейсетте. Чрез своите уникални ритми те отвеждат публиката до състояниена вуду-транс, в което изискани Чеширски котки се наслаждават на изкуство, потопени в звук.

Входът за всички музикални събития в зала „В парка” е с билет за кино.
Билетите в консерва ви осигуряват достъп и до парти програмата на фестивала.
Стартът е малко след 22:00!

 

SOFIA FILM FEST PARTY ZONE / ЗАЛА ЗА СЪБИТИЯ „В ПАРКА“  / ПРОГРАМА:

12/3/2017 – No G.D.M. & Terreshkova

13/3/2017 – Ykspihlajan Kino-orkesteri

14/3/2017 – Trainspotting Night

15/3/2017 – Julieta Intergalactica

16/3/2017 – Kottarashky & The Rain Dogs

март 12 2017

Детайли

Начало: март 12, 2017 @ 22:00
Край: март 16, 2017 @ 23:30
Събитие Tags:
Събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/253237911800870/

Място:

MATTI D

пл. Бълагрия 1, НДК, Люмиер
София, София България

+ Google Map

Phone:

088 850 6494

Visit Venue Website