Klockworks x Metropolis present Photon

Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

Klockworks x Metropolis present Photon

5×5 причини да не пропускаш ФОТОН

След началото на новия сезон в столицата, месец октомври се оказа обсипан със събития. Едно от тях, обаче, ни прави особено впечатление.

Гигантите от Метрополис се обединяват с титаните Клокуъркс, за да посрещнем на родна земя Фотон! На 27-ми октомври феновете на електронната музика ще станат свидетели на ексклузивния формат, който в последната година стана едно от най-интересните събития по света.

А това са нашите пет по пет причини, заради които вярваме, че събитието заслужава да бъде посетено.

Първата причина е самият ФОТОН: – Най-точното сравнение дадено за събитието е “Ода на вечността, пренесена в реалността, чрез преплитането на музиката с визуалните изкуства.” – Българското издание е седмото събитие в поредицата, като предишните са проведени в Гасхоудер, Амстердам; Басиани, Тбилиси; Бергхайн, Берлин; Принтуъркс, Лондон; ММА, Мюнхен и Аутпут, Ню Йорк. – Фотон пристига в България по настояване на Бен Клок, което само по себе си доказва, че събитието ще се помни дълго време. – Всяко издание на ФОТОН е различно и няма база за сравнение. От лайн-ъпа до визуалните ефекти, всички елементи са специално съобразени спрямо локацията и се преплитат в уникално шоу с музиката. – ФОТОН е вечерта, в която правилата за време и пространство не съществуват.


Създателят на самото парти и главен герой на вечерта – Бен Клок: – В топ 10 на най-добрите диджеи за Resident Advisor през изминалото десетилетие.

– От 2005 до сега, е резидент диджей на един от най- емблематичните клубове за рейв култура и техно музика – Бергхайн. – От 2006 до сега, създава и налага на световната техно сцена лейбъла Клокуъркс. – През 2015 печели наградата за микс на годината, на Би Би Си Рейдио 1. – Записвал е за лейбъли като Остгут, Реджектед, Рекидс и др.

Перфекционистът в миксинга, със специфичен почерк, Родхед: – В края на 90-те полага основите на своята кариера с поредица от партита в покрайнините на Берлин. – През 2009 дава началото на Дистопиан – парти в Берлин, на което Родхед е главно действащо лице. – През 2010 се присъединява към диджейския екип на Бергхайн, заради отличителния му и разнообразен стил на миксиране и подбор на парчетата, които използва в своите сетове. – 2012 записва първия си албум за лейбъла Дистопиа. – Записвал е за лейбъли като Кокуун, Дистопиа, Семантика и др.

Широкоспектърният музикален продуцент с нулево напрежение, Фейз: – От края на 90-те Фейз е неразделна част от английската техно сцена – През 2000 излиза и неговият продуцентски дебют с “Module Overload”, за лейбъла на Стив Бикнел Лост Космик Рекърдс. – 2007 започва да работи за Тоукън Рекърдс. – 2012 и 2013 стават емблематични в неговата кариера с издаването на краткосвирещия “Binary Opposition” и дългосвирещ “Frames of Reference“ албуми. – Записва за лейбъли като Тоукън, Сърфейс, Иър ту Граунд и др.

Нежната частица с твърдо звучене, Нева: – Едно от най-прогресивните лица на грузинската електронна сцена – Започва своята кариера през 2013 с участие в Кафе Галери в Тбилиси – Едно от най-разпознаваемите лица на легендарния клуб Басиани, който стана известен като клуба, дал началото на грузинската революция. – През 2013 издава и дебютното си EP Hedgehog
– Записва за лейбъли като Субшпийле, Семантика, Клокуъркс и др.

Датата е 27 октомври, мястото е Интер Експо Център, зала 4, началото е точно в 22:00!

Купи си билет за вечността през платформите на Eventim и ePay.

Още новини за събитието:

В края на октомври навлизаме в галактиката на Метрополис със скоростта на Фотон.

На 27.10 се подгответе за тотално изпепеляване. Посланиците на времето, повелителите на елементарни частици ще навлязат във вселената на Метрополис за междугалактически сблъсък, равносилен на Големия взрив.

Всяко Фотон събитие е уникално, като преплита в себе си разнообразието от подбора на диджеите, през светлинното шоу до избора на локацията.

Концепцията поставя акцент върху понятието фотон, представяйки мултисензорния опит, насочващ вниманието ни върху хомогенното преплитане на звук, светлина и архитектура.

В това издание ще имаме възможността да станем свидетели на обединението на суперсилите, на четирима титани, превърнали се в икони на световната техно сцена. Членовете на звездния квартет са: – създателят на един от най-престижните техно лейбъли в света Клокуъркс, неуморният повелител на времето Бен Клок, който е мозък на партито; – майсторът на звуковата манипулация Родхед; – лондоското чудо с нулево напрежение Фейз; – грузинската защитничка на свободата Нева.

Четиримата ще ни въвлекат в мощен водовъртеж от силни преживявания, а суперсилите им ще ни отнесат на друга галактика.

Междупланетният проект пристига в България за пръв път, като само седмица преди събитието ще представят грандиозното си шоу в колаборация с Ауейкънингс фестивала в Амстердам, Холандия.

Ексклузивното събитие е седмо в поредицата, като част от предишните му издания са били на легендарни клубове като Басиани, Грузия и Бергхайн, Берлин.

Space X може да те заведе до Марс, а Photon на Андромеда!

Билетите са вече в продажба през платформата на Eventim и ePay.

 

октомври 27 2018

Детайли

Date: октомври 27, 2018
Time: 22:00
Цена: 28лв. – 45лв.
Събитие Tags:, ,
Събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/350766395745385/

Място:

Inter Expo Center – Интер Експо Център

Bulevard Tsarigradsko Shose 147
Sofia, 1784 България

+ Google Map

Phone:

+359 2 9655220

Visit Venue Website