JAMES LEG [usa] Live – Bar Amok, 26.11.2019

Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

JAMES LEG [usa] Live – Bar Amok, 26.11.2019

Alarma Punk Jazz Fest представя:

Клавирен дърти рокендрол Апокалипсис, пред-блус, пост-госпъл-хардкор с дяволското дуо на Преподобния Джон Уесли Майерс от Тенеси, известен повече като James Leg.

Музиката на Джон Уесли Майерс е ритуал, откровение, „кръв по клавишите” (ако трябва да използваме заглавието на един от албумите му) и неминуемо пречистване. Форматът, в който познаваме музикалните му представления, е дуо за кийборди и барабани, над които се извисява (а понякога и пропълзява като от Долната земя) невероятното гласище на Джеймс Лег.

Подходът на Джон Уесли към „изпяването“ е някъде на границата между Леми (мир и уиски на душата му!) и Том Уейтс. А творчеството на родения през 1983г. в Тенеси музикант включва както няколко албума с авторски песни (под името Джеймс Лег и в триото Black Diamond Heavies с Ван Кембъл, чийто продуцент за един ключов период е Дан Ауербах от The Black Keys), така и изключително запомнящи се интерпретации по Джими Хендрикс, Нина Симон, Хаунд Дог Тейлър, Робърт Джонсън и Джон Лий Хукър. Записва за легендарния лейбъл Alive Records, към чието семейство се числят музиканти и групи като G.G.Allin, Radio Moscow, The Murder Junkies, The Black Keys, U.S.Bombs идобре познатите на „Аларма“ северноирландци The Bonnevilles.

Ако помните от първо лице светкавичното и ударно мини турне на Джеймс Лег у нас (със специалното участие на Mental Architects, също като дуо) преди година и половина, то немонуемо ще сте в първите редици на 26 ноември в Bar Amok. Ако ли пък не, никога не късно да спасите душата си!

БИЛЕТИ в системата на EPAYGO – Билети и Събития —>>> https://epaygo.bg/2671807382 и на касите на EasyPay, и припомняме, както и на концерта на Дилейни Дейвидсън преди два месеца – местата са не повече от 70.

To be continued… Next year. For sure

James Leg @ Alarma Punk Jazz Fest (2019, 2020, 2021…)Thanks to "Mixtape 5", Post-Culture Stage, Mental Architects и т.н.

Публикувахте от Alarma Punk Jazz Fest в Събота, 2 юни 2018 г.

 

ноември 26 2019

Детайли

Date: ноември 26, 2019
Time: 21:00
Цена: 15лв.
Събитие Tags:,
Събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/865202633894930/

Място:

bar Amok

"Han Asparuh" 37
София, Bulgaria

+ Google Map

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!