IRFAN с лайв на 16.02. в клуб TERMINAL 1

Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

IRFAN с лайв на 16.02. в клуб TERMINAL 1

След изключително успешно турне из специализираните европейските фестивали за етно, уърлд, средновековна и готик музика (Wave Gotik Treffen – Германия, CastleFest – Холандия, Festival-Mediaval – Германия, Voice of Nomads – Русия) и редица самостоятелни концерти на Балканите и в Централна Европа през изминалата година, мистиците IRFAN ще открият концертната си програма за 2017-та със специален концерт в компанията на гости, които ще излязат заедно с тях на сцената на TERMINAL 1.

Група IRFAN се ражда в София през 2001 г. Името им е добре познато за меломаните не само у нас, но и по света.  А калейдоскопичната им музика съчетава хипнотични мелодии и ритми в специфичен електро-акустичен уърлд фюжън, повлиян от сакралните и фолклорни музикални традиции на Балканите, Анатолия, Близкия Изток, както и от музикалното и духовно наследство на Византия, Средновековна Европа и античния средиземноморски свят. Черпейки сила и вдъхновение от българските си корени, групата вплита духа и хармониите на традиционната музика на Евразия в атмосферични електронни звукови пейзажи и неравноделни ритми. Резултатът от тази комбинация е оригинален уърлд фюжън, в който стилистиката на нео фолка и етериъл уейва, ориенталския мистицизъм, балканските мотиви и средновековната романтика разцъфтяват в един обаятелно красив кристален звук. Името на групата е заимствано от терминологията на суфизма и означава „гнозис”, „тайно познание” или „откровение” и напълно отговаря на характера на музиката на IRFAN. А тя звучи като покана за мистично пътешествие във и отвъд времето, като поетично послание, отправено на езика на сърцето.

През 2015 г. излезе последният им, трети албум „The Eternal Return”, който бе високо оценен от музикалната критика по света и обявен за “албум на годината” от редица специализирани музикални медии като оглави няколко глобални класации за най-добри и значими албуми за същата година.

След като представиха „The Eternal Return” с множество концерти из Европа и Азия, от скоро музикантите вече работят и по нова музика, а софийската публика ще може да се наслади на някои от старите и най-новите им, още неиздавани композиции, представени за първи път в компанията на специални гости на сцената на клуб TERMINAL 1.

Медиите за IRFAN:

„The Eternal Return” е приет възторжено от феновете на IRFAN по света, а критиката в не едно издание го сочи за един от най-значимите записи на 2015:
„В The Eternal Return те очаква един час великолепна музика, побрал в себе си десет вълшебни песни, които пленяват слушателя с магически вокални мелодии и впечатляващ брой струнни, духови и перкусионни инструменти.“ (Gothic Paradise, САЩ)
„Пътуване от пустинята Сахара, до сибирските степи, през градините на Йерусалим и дори до мистичните светове на Хилдегард фон Бинген. IRFAN събират Земята, Небето, Огънят и Водата в съвременна литургия, но с поклон към средновековните източни и европейски култури.“ (Equilibrium Music, Португалия)

Вижте също и:

февруари 16 2017

Детайли

Date: февруари 16, 2017
Time: 21:00 - 23:59
Цена: 10лв.
Събитие Tags:
Събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/912515248889815/

Място:

Club Terminal 1

Angel Kanchev 1
Sofia, Bulgaria

+ Google Map

Phone:

088 921 9001

Visit Venue Website