Chris Cornell Tribute by Der Hunds at VOID

Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

Chris Cornell Tribute by Der Hunds at VOID

 

Легендарният рок музикант Chris Cornell сложи край на живота си след концерт в Детройт на 18 май тази година. Няколко дни по-късно, под влиянието на силната емоция, група DER HUNDS започнаха да създават своя трибют в памет на Chris Cornell. След четири месечни усилени репетиции, трибютът беше изсвирен за първи път пред българската публика. Той съдържа над 20 от най-емблематичните парчета на големия рок музикант и е част от националната информационна кампания PROMISE TO SURVIVE (ОБЕЩАНИЕ ЗА ЖИВОТ), в подкрепа на хората с депресия. В сет листата на трибюта бяха включени композиции от всички периоди и групи на Chris Cornell – Soundgarden, Temple of the dog, Audioslave, както и соловите му албуми. Освен големите хитове като Black hole sun, Like a stone, Outshined и др., бандатаще изпълни рядко свирени и много лични песни от соловата кариера на музиканта, като Seasons и Can’t change me.

В паузата между двата сета на трибюта ще бъде излъчен образователен филм на Световната здравна организация (СЗО), посветен на това как да се справяме с депресията и как да помагаме на близките си.

За DER HUNDS

DER HUNDS са рок банда с 14- годишна история. Вдъхновението за събирането на музикантите е първият албум на Audioslave с вокал Chris Cornell , излязъл през 2002-ра година, (след като всички музикални критици смятаха, че гръндж музиката от Сиатъл е загинала). Фронтменът на групата Борислав Мудолов (Боби Косатката) често е наричан в музикалните среди „българският Chris Cornell“, поради поразителната прилика в гласовете им. В музикалните среди Der Hunds винаги са били оприличавани на Soundgarden и до ден днешен са свързвани с музиката на групите, в които участваше Chris Cornell. Въпреки че години наред са свирили различни парчета на Chris Cornell, днес DER HUNDS споделят, че отново са били вдъхновени и разтърсени от заряда на неговата музика, която завинаги ще остане жива.

Трибютът и информационна кампания PROMISE TO SURVIVE тръгва в страната с подкрепата на PR Care. При огромен интерес и разпродадени билети ден преди събитието, премина първият концерт в София в клуб Терминал 1. Следващите дати са: 10 ноември в клуб Void – Пловдив, 11 ноември в Бар без име – Бургас, 1 декември в клуб Vintage 33 – Варна и на 2 декември в бар Rocka Rolla – Велико Търново.

ноември 10 2017

Детайли

Date: ноември 10, 2017
Time: 21:00
Цена: 5лв.
Събитие Tags:
Събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/1997872227114937/

Място:

VOID

ул. Атанас Самоковеца 2
Пловдив, България

+ Google Map

Phone:

+359 888 520 007; +359 888 960 589.

Visit Venue Website