АЛЕКСАНДРИНА ПЕНДАЧАНСКА КАТО ВИОЛЕТА ОТ „ТРАВИАТА“ НА СЦЕНАТА НА ЗАЛА 1

Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

АЛЕКСАНДРИНА ПЕНДАЧАНСКА КАТО ВИОЛЕТА ОТ „ТРАВИАТА“ НА СЦЕНАТА НА ЗАЛА 1

Хендел, Моцарт и Росини допълват Вердиевия репертоар на певицата

Световноизвестното българско сопрано Александрина Пендачанска ще се превъплъти в образа на Вердиевата Виолета от операта „Травиата“.  Специално за зрителите в зала 1, оперната певица е подбрала репертоар, включващ още ария на Агрипина от едноименната опера на Хендел, ария на Графинята от „Сватбата на Фигаро” и ария на Електра от „Идоменей“ на Моцарт, както и ария на Ермионе от Росини.

Със своите 70 роли и 30 години на сцената, Пендачанска ще отпразнува творческия си път на певица на 2 април от 19:00 часа в зала 1 с мултимедийния концерт-спектакъл „Това съм аз“.

На сцената на НДК Пендачанска ще си партнира с оркестъра на Пловдивската държавна опера под диригентството на Мартин Пантелеев, а в спектакъла ще видим и кадри от емблематични роли от репертоара й.

„За мен е изключителна радост и чест да работя с артист от тази величина“, споделя диригентът Мартин Пантелеев и не крие вълнението си от предстоящия концерт. Той е работил с повече от 30 оркестри, сред които се нареждат Берлинските симфоници, Английския камерен оркестър, Камерния оркестър на Концертгебау, Нидерландски симфоничен оркестър, Симфоничния оркестър на Шлезвиг-Холщайн, Северозападна немска филхармония (Nordwestdeutsche Philharmonie), Симфоничния оркестър на град Лече (Италия) и др. Носител е на редица престижни награди като „Златна муза” 2012, Награда за активна творческа дейност на БНР за 2013, а през 2014 е удостоен със специалната награда „Кристална лира”.

Билетите вече са в продажба на касите на Билетен център на цени от 25, 35, 45, 55, 65, 80 лв. Има и 20% намаление от всеки ценови пояс за ученици, студенти, пенсионери и хора в неравностойно положение. Резервации могат да бъдат правени през онлайн платформата на НДК.

април 02 2018

Детайли

Date: април 2, 2018
Time: 19:00 - 21:00
Цена: 25лв.-80лв.
Събитие Tags:
Събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/559698817699672/

Място:

НДК

пл. България 1
София, Bulgaria

+ Google Map