Незабравимо по италиански с Eros Ramazzotti

Незабравимо по италиански с Eros Ramazzotti

Колко пъти ви се е случвало да отидете на концерт на голяма звезда и той да започне точно в обявения час? А случвало ли ви се е да имате прекрасна гледка и дори да виждате самия изпълнител и да се усетите, че вече повече от две песни дори не знаете, къде се намира той на сцената?

Ако тези две неща не са ви се случвали никога, значи не сте били на концерта на италианеца със звънък глас – Eros Ramazzotti в Арена Армеец! И мога да ви кажа – „Почвайте да си скубете косите от яд и мъка!“.

Въпреки че тази година не можем да се оплачем от музикални събития – концерти на OneRepublic, Anastacia, Slash, Godsmack и още много други, смело твърдя, че това беше най-удивителният концерт за годината или поне за първите девет месеца. А представителят на Острова, който ни забавляваше на бургаския фестивал Spirit, мога да посъветвам да си стяга куфарите към Италия и да се помоли на г-н Рамацоти да го понаучи как се прави концерт, какво значи да имаш визия и как наистина се вдъхновяват хиляди!

А хилядите наистина бяха вдъхновени и пееха с цели гърла, пеехме дори и тези, които не знаем италиански. Тананикахме на новите песни – Perfetto, Il Tempo Non Sente Ragione, и чистосърдечно се деряхме на старите – Più Bella Cosa, Cose della vita, I belong to you, Musica è. Гледахме момчето на екрана, превръщащо се в каубой, рояла с крила, стотиците надписи Musica è, изглеждащи като звезди, разцъфващите цветя и превъплъщенията на Eros Ramazzotti от индиански вожд към достолепен старец. Викахме „Оооо“, докато Ерос избутваше пианото в центъра на сцената, викахме и когато хвана китарата и на всяко негово „Благодаря!“, произнесено на чист български език!

След толкова емоции дори бях забравила, че още не съм чула изпълнението на една от любимите ми песни Fuoco Nel Fuoco. Г-н Рамацоти обаче не беше и ме зарадва с нея по време на биса, представяйки я в горещ латино ритъм! И така с латино стъпка ни изпрати в чакащия ни навън дъжд, който обаче вече не беше нито толкова неприятен, нито толкова студен, просто защото в сърцата ни беше по италиански топло и незабравимо!

Вижте също и: