Drunken Octopus разливат вино и изкуство

Drunken Octopus Party

Drunken Octopus разливат вино и изкуство

DJambore.com следи изкъсо плавните движения на Drunken Octopus и от време на време придружаваме групировката от свободни, импровизиращи музикално (и не само) идейни пипала, за да се домогнем отново до Carlos Leitao. Той е инициатор и инхалатор на сбирщината (в готиния октоподски смисъл на думата) от хора, които обичат да свирят заедно, за да вдъхновяват тези около себе си.

[alert alert_type=““ ]Click here to read the interview with Carlos in English[/alert]

An: Здрасти пак Carlos! След като ни разходи из клубовете на Рио де Жанейро и редовно размотаваш екипа ни на готини събития тук, в София, няма как да не питам накъде протяга пипала напоследък идейния ти жив проект Drunken Octopus

Carlos: Е, ти си знаеш, че сме сериозни, що се отнася до партита и пиене. Ето защо имаме поне две участия по клубове месечно. Октоподът пораства, неизбежно е, и то най-вече благодарение на нашия класен ръководителВихрен Паунов. Той ни учи да сме музикални и естествени:). Имаме учебни занятия до късно… Класните ни стаи са готини барове, където свежари пушат и пият. Най-обичаме да сме в час в Non Sleep Hostel, Kontrabar, Fallen Angels и още няколко приятни места, в които за жалост все още не сме си насрочили занятия.:)

An: Иха, да ти се приходи на занималня направо:). Колко вече станахте учениците, които свирят „космополитен сайкаделик рокенрол“. Да очакваме ли заснети на видео уроци…

Carlos: Класът е от 15 души и свирим на вечер по 4 часа нон-стоп, без да имаме песни – импровизираме:). Планираме скоро да заснемем и кратък филм, но не и музикален видео клип или запис на живи изпълнения… Понякога, някак не ти се иска да се гледаш по-превъзбуден.

An: Разбирам те напълно:). Бяхте ли превъзбудени на откриването на новото култово място, което няма как да не посетя, наречено „Little 5 Corners“?

Little 5 CornersCarlos: Всъщност мястото от половин година е нашия щаб. След като 6 месеца поддържахме духа си превъзбуден там, вилнеейки нон-стоп, решихме че за мястото трябва да разберат повече приятели и ще му отива да е арт средище… Така с интересни срещи, на по сесия музика или поезия, това място, разположено в сърцето на града, ще може да представя нови интересни гледни точки… Както и добри вина, все пак виното си е изкуство:). Отворени сме към всякакви проекти и ще се радвам да се свържете с нас и да се намерим там…

An: Ех, доста вино и изкуство ще се лее в Little 5 Corners. Не ми разказа обаче как мина откриването тази събота…

Carlos: Ми, как – страхотно! Много яки хора, най-добрите улични музиканти в града (обикновено свирят около Графа) се раздаваха изцяло. Имаше тапас и вино от вила Любимец… Планираме да направим традиция срещите всяка събота, от 17 ч., в Little 5. Така ще подбираме на едно място готини хора и всички по улиците ще ни чуят и видят. Ха!

An: Готини хора обединявайте се на посоченото място около малките пет кьошета – джамборето е там:). Carlos, върти ли ти се нещо друго в главата освен музика, вино и октоподи?

Carlos: Да, мисля си как ще запаля една цигара и ще хапна нещо вкусно… В името на пипалата на октопода:)

[media link=https://soundcloud.com/drunkenoktopus/a-lovely-night]

Вижте също и: