Dobra večer, 2 cellos!

Dobra večer, 2 cellos!

Това е петият път, когато Лука от 2Cellos ни пожелава „добра вечер“, а май седалките в зала Арена Армеец вече са празни…

Защото около 10 000 скокват, разпознали заразителния ритъм на Despacito. Но спри сърце… много избърза – с цели 2Cellos в секунда. Върни се пак в онзи момент, когато тръпнеше в очакване на Лука Сулич и Степан Хаузер да захапят челата и да започнат да раздават правосъдие. А в началото беше.. оркестърът, който кротко се настани пред препълнената зала, за да предразположи двете чела да заемат челните си позиции.

Прелюдията от бавните парчета на 2Cellos, които трептят към час, се разгръща към класическите (им) изпълнения на Smooth Criminal и Thunderstruck.

За трети път Лука и Степан пожелават и изпълняват една добра музикална вечер пред зарибената българска публика. А тя e разнолика, бликаща от представители на претръпнали фенове на DC, през издигнали в култ музиката на Hans Zimmer до екзалтирани кръшни мадами, раздаващи се на (за) Despacito. Та, представям си колко различни стилове музика има в плейърите на телефоните, които вкупом блестят (еднакво) по време на финалното изпълнение на челата – With You, Without You. Но чакай, пак избързвам…

Преди сюблимния момент с кеф слушам интерпретации от последния албум на 2Cellos – SCORE и се опитвам да повярвам, че (както Лука сподели) „това са по-добрите варианти от оригиналните парчета“. Кавърът на Game of Thrones: Medley разлюлява залата и кара публиката да запъпли все по-близо към сцената като войска, предвождана от дракона. Драконът, който лети и пали феновете, е музиката – тая ценната, която звучи в Godfather, Cinema Paradiso и Gladiator.

Подпали се сцена, публика и оркестър. Нали това е целта? So, what’s the score? 2:10 000 светлини за класическата любов към добре ошлайфаните кавъри.

Следващата година драконът на 2Cellos пак ще мине през България. Не само, за да ни пожелае „добра вечер“, а за да припомни за заразяващия си, приказен пламък.

снимки: YoYo

Вижте също и: