Disney in Concert. Never need a reason to step in time…

disney in concert

Disney in Concert. Never need a reason to step in time…

…особено, когато е съчетание от анимация и класическа музика!

Съвсем сериозно заявявам – снощното ми преживяване на „Disney in Concert – Magical music from the Movies“ в зала 1 на НДК, бе магическо.

Нахлувам забързана, пак закъсняваща, а пред мен се разкрива сцена с нареден по конец класически оркестър и цяла зала с малки човечета. Гледката ме усмихва и за първи път, идеята малчугани целенасочено да бъдат пременявани като принцове и принцеси, всъщност ми достави огромно удоволствие, та чак и на мен ми се прииска да си бях сложила бална рокля.

Заемам тръпнеща мястото си и леко напрегната осъзнавам, че след секунди ще прозвучат любими музикални фрагменти, които са подхранвали детското ми въображение, карали са ме да припявам с цяло гърло и танцувам пред екран, възпроизвеждащ великите анимации на Walt Disney от почти изтрити от превъртане видео касети.

Увертюрата, умело дирижирана от изключителния Григор Паликаров, подплатена с кадри от анимациите – Цар Лъв, Аладин, Снежанка, Малката русалка, Книга за джунглата, Спящата красавица, Красавицата и звярът, Питър Пан, Мери Попинс, Мики Маус, Пепеляшка, Покахонтас, Замръзналото кралство и още и още, набързо ми припомня, че май съм пораснала, а някъде по пътя съм загубила част от спомените си от до болка наизустените непреходни истории. Е, вече съм голяма и няма нищо по-приятно, както каза маестро Паликаров, да си ги представиш отново, особено ако в помощ са музикантите от Оркестъра на Класик ФМ и певците Милица Гладнишка, Весела Бонева, Орлин Горанов и Александър Мутафчийски.

Толкова много позитивни и по детски чисти емоции! Музикална приказка за малки и пораснали човечета! Още с обявяването на концерта, бях сигурна, че нямам причина да не бъда част от него и по детски си се усмихвам сега, че успях да присъствам. Великолепен концерт! Искам пак, а дотогава с удоволствие ще си припомня всяка една от анимациите, не само защото музиката им е непреходна…

Disney in Concert – Live at Hyde Park  
[media link=https://www.youtube.com/watch?v=yqgLO-iosEY]

 

Вижте също и: