Ready, Steady, Dirty Dike & Madchild. По покана на Phat Bride Production.

Dirty Dike cover

Ready, Steady, Dirty Dike & Madchild. По покана на Phat Bride Production.

Ако искаш да чуеш на живо в България интересни хип-хоп артисти, то проверявай редовно събитията на PHAT BRIDE PRODUCTIONS. Организацията се самоопределя като „културен оператор с подчертан интерес в подготовката и провеждането на театрални продукции, изложби и музикални събития.“ Развилнявали сме се (благодарение на страстта на организаторите от Phat Bride към музикални събития) на концертите на Onyx и Dope D.O.D., Snak the Ripper, Problem Child

Сега пък се стягаме за разпускането с Madchild и Dirty Dike на 30 август. По повода нямаше как набързо да не разпитаме Георги Даверов (един от създателите на групировката Phat Bride Productions) какво да очакваме от концерта и да не се похилим с Dirty Dike. Резултат – два блица; единият на български, другият на английски.

anna: Здрасти Георги, давай направо – как решихте да организирате парти и с двамата (Madchild и Dirty Dike) заедно?

Георги ДаверовГеорги: Нека тръгнем от там, че Phat Bride е платформа, която прилага креативни концепции за културно развитие, а не просто промоутърска къща. В този ред на мисли, за нас е интересен букинг, който носи със себе си културна идентичност и предоставя възможност за културен обмен. Не бихме букнали пазарен поп продукт или поредната ТВ изгъзица. Не, че устойчивият бизнес модел не е важен. Важен е и трябва да е устойчив, за да съществуваме, но трябва да се действа в посока концепцията, а не хаотично. Това отговаря на въпроса защо такъв тип артисти каним.

Защо точно тези двамата обаче е по-скоро въпрос на възможност. И двамата представляват интерес за нас, защото отговарят на гореспоменатите изисквания. От там нататък, най-важното е кой кога е свободен. Madchild е на турне с Dilated Peoples, което приключва в края на месеца, а с Dirty Dike и Sammy B-Side е по-лесно, тъй като са в Европа през повечето време.

След успеха на Onyx и Dope D.O.D, решихме, че този вид комбота са добро попадение по две причини: първо и много важно – разпродават се и второ – дават ни възможност да промотираме нови имена, като ги качваме на една сцена с доказани такива. Тук идва мястото да отбележим, че дискриминацията нов и стар артист е идиотска и в двете си крайности. Ориентираме се към добри артисти, които имат какво ново да покажат. И така, търсим двама артиста, с културен багаж, които имат какво ново да покажат. Единият е old-school, другият е new school. По този начин има приемственост.

Хип-хоп търсачката вади каквото вади като имена, кръстосваме ги с дата 30 август и виждаме, че е възможен букинг с участието на Madchild и Dirty Dike. Натискаме „add to basket“ и готово. Трябват и контакти разбира се, но приемам, че това е задължителна основа за всеки, който иска да се занимава с подобна дейност.

Кога идват Dirty Dike и DJ Sammy B-Side? И те ли пристигат ден по-рано, както Madchild?

Георги: Dirty Dike и DJ Sammy B-Side пристигат на 30-ти август и си заминават на другия ден. Ще ни гостуват за кратко, но ще дойдат пак. Madchild идва на 29-ти и ще е при нас два дни.

Има ли нещо интересно, което сте предвидили в програмата им преди и/или след концерта?

Георги: Да, има. Пак започваме от там, че Phat Bride е платформа с мулти-културна програма и не се занимава само с музика. Към момента работим по филм, който предстои да бъде сниман през 2015 г. Заснемаме почти всички артисти, с които работим, така че евентуално участие ще бъде разисквано, както с Madchild, така и с Dirty Dike и DJ Sammy B-Side.

С любезното съдействие на Георги метнахме и няколко питанки към Dirty Dike… За да не се губим в превода и да запазим идентичността на отговорите на Dike, публикуваме интервюто на английски. 🙂

n2anna: Hello from DJambore.com . We are looking forward to your performance with Madchild on 30th of August in club Mixtape 5. We know that you are famous for your brutal honesty and sense of humour. Could you please tell us a good joke you’ve heard recently?

Dirty Dike: Errrmmm… Did you hear about the magic tractor??? It turned into a field.

What should we expect from your collaboration with DJ Sammy B-side?

Fun.

I really like your biography in Facebook: You can now find him either in Melonskin studios beating the fuck into his MPC, neck deep in records at one of Brighton’s many vinyl emporiums or literally flying up the motorways and down the train tracks of the UK, or jumping on a jet or two overseas delivering one of the rowdiest shows on the circuit to sold-out venues EVERYWHERE. From where do you get your energy?

Dirty DikeDrugs booze and coffee.

What kind of music makes you laugh?

Like real shit rap music from the 80’s.

How are you going to smash the Bulgarian audience? 

Like this “SMASH!”

What’s the last album you bought?

 Sun Ra live in some jazz club record.

Anything else?:)

Looking forward to my visit!

Dirty Dike – How Many Dikes
[media link=https://www.youtube.com/watch?v=NDw8sl7PL8w]